Tinerii social-democrați din Timișoara au colectat scrisori de Crăciun de la cetățeni pentru Dominic Fritz, primarul Timișoarei, însă nu au fost primiți în primărie

În ultima zi lucrătoare înaintea sărbătorilor de Crăciun, tinerii din organizația TSD Timișoara, i-au consultat pe cetățenii orașului pentru a afla problemele cu care se confruntă, dar și gândurile pe care aceștia le au pentru administrația publică locală la trecerea dintre ani.
Tinerii social-democrați au mers în centrul orașului unde au îndemnat cetățenii Timișoarei să scrie o scrisoare de Crăciun cu dorințele acestora pentru oraș. Printre problemele semnalate de cetățeni sunt:
– Serviciile precare de salubritate;
– Oferta culturală deficitară;
– Strategia falimentară a autorităților de decongestionare și fluidizare a traficului;
– Numărul insuficient al locurilor de parcare;
– Proasta gestiune a transportului în comun. Toate aceste probleme s-au regăsit în scrisorile pe care cetățenii le-au adresat primarului Fritz, cu o zi înaintea Ajunului.

Toate aceste doleanțe au fost colectate de către reprezentații TSD Timișoara cu intenția de a le înmâna primarului Dominic Fritz. Ajunși în fața sediului primăriei, în ziua de vineri 23 decembrie 2022, reprezentații TSD Timișoara nu au fost lăsați să intre în primărie, fiind notificați că programul cu publicul este suspendat până în 9 ianuarie 2023.
Conform legii, ziua de 23 decembrie 2022 este o zi lucrătoare, așadar nu există niciun motiv care să justifice blocarea accesului în primărie pentru cetățeni. TSD Timișoara condamnă cu fermitate modul superficial în care administrația USR tratează relația cu cetățenii, precum și lipsa mecanismelor concrete de consultare destinate acestora. Primarul Fritz pare că se află într-o continuă campanie electorală pe Facebook, însă, atunci când vine vorba despre a le răspunde oamenilor obișnuiți, intervine nepăsarea, neglijența și lipsa totală de transparență decizională.
În anul 2023 tinerii social-democrați vor continua eforturile pentru a implica mai mulți cetățeni în treburile publice, inclusiv din perspectiva adoptării bugetului local, întrucât este necesară o mai bună corelare a acestora cu nevoile cetățenilor de rând, inclusiv a celor care provin din categorii sociale dezavantajate. Primăria Timișoara trebuie să adopte o strategie de comunicare incluzivă și echitabilă, astfel încât niciun cetățean să nu se simtă lăsat în urmă, iar transparența decizională să se resimtă în fiecare acțiune a administrației publice locale. Digitalizarea aduce o serie de beneficii considerabile în procesul de includere a cetățenilor în procesul decizional de la nivel local, însă aceasta nu trebuie să substituie metodele clasice offline de comunicare cu cetățenii, astfel încât chiar și acei beneficiari care nu sunt conectați la rețelele de socializare să își poată spune opinia cu privire la proiectele administrației publice locale.

Este regratabil faptul că, în loc să asculte problemele cetățenilor, administrația USR nu menține dialogul cu aceștia. Echipa TSD Timișoara a colectat scrisorile de Crăciun care conțineau dorințe pentru orașul nostru. În anul care vine, ne-am dori ca primarul orașului, Dominic Fritz, să realizeze că dialogul cu cetățenii nu se face doar pe Facebook, iar o administrație deschisă și transparentă nu înseamnă doar comunicare pe social media. – Răzvan Barta, președinte TSD Timișoara.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share