Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Ținutul Momârlanilor promovat în 19 de țări din întreaga lume

 Ținutul Momârlanilor sau  Valea Jiului este acum  o atracție turistică în creștere, beneficiind de un mediu natural deosebit, favorabil dezvoltării turismului pe multiple segmente: sportiv, rural, vizitarea siturilor industriale, speologie, turism de vânătoare, turism cultural, gastronomie locală, transhumanță, tradiții și obiceuri unice în țară, etc.

Emil Părău (ComeximR Lupeni) & Daniel Roșca (B2B Strategy Petroșanj), marca și platforma Ținutul Momârlanilor fac pasul decisiv de la turismul intern,  spre turismul internațional.

Ambasadorul Văii Jiului în Polonia

Reprezentantul din  Polonia  ca  prima țară de interes din prisma vizitatorilor,  urmează să vină în Valea Jiului,  în decursul acestui an.

Este vorba despre Krystina Latosik  o creatoare de bijuterii hand-made din Polonia, care este așteptată în ținutul ancestral al momârlanilor.

Cu ocazia Zilelor Art Nouveau care au fost celebrate în Oradea în perioada 08.06-11.06.2023 a avut loc concursul internațional de creație de bijuterii hand-made Art Jewerly Festival 2023 la care au participat creatori de artă din 20 de țări. Creatoarea de bijuterii din Polonia a câștigat premiul întâi  al competiție și implicit un sejur de o  săptămână în Valea Jiului,  la Pensiunea Retezat oferit de Emil Părău de la Comexim R.

                                                                           Surprizele doar ce încep să apară

Având în vedere unitățile de turism nou lansate pe domeniul Pensiunii Retezat, Cabanele de Tip A (Daos Forest) Bendis, Meda & Kotys, nume inspirate din mitologia locurilor, de la reginele Geto-Dacilor și faptul că doamna Latosik a ales să sincronizeze sejurul său cu participarea dânsei la Neamț Art Festival 2023  din luna septembrie,  vă anunțăm în premieră  și  tema aleasă de creatoarea din Polonia: “Regina Geto Dacilor-  Bendis”.

Creația Bendis va fi expusă de asemenea în cadrul Pensiunii Retezat,  pe tot parcursul sejurului în Valea Jiului a creatoarei de artă din Polonia urmând ca sloganul din marca Ținutul Momârlanilor, urmașii Geto-Dacilor din Valea Jiului,  să ajungă în mod oficial în Polonia la întoarcea acasă.

În parteneriat cu Ana Zaporojan inițiatoarea festivalului Art Jewerly Festival Oradea, petroșeneanul Daniel Roșca, membru în juriul competiției din prisma expertizei sale istorice, promotor al culturii și civilizației românești de peste 14 ani, a promovat Valea Jiului în mod inedit în capitala Europeană Art Nouveau 2023.

Urmeză în perioada următoare promovarea Văii Jiului și prin intermediul celorlalți 19 participanți la festival,  deci implicit urmează ca mesajul inițiatorilor mărcii Ținutul Momârlanilor,  să ajungă pe trei continente și în 19 țări.

Tema aleasă de Doamna Latosik sincronizează a doua oară mesajul inițiatorilor acestei campanii , astfel încât , Valea Jiului va fi prezentă și în cadrul Neamț Art Festival 2023.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share