Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Titus Corlățean cere sancționarea prin tăierea indemnizatiei pentru senatorii care nu vin la muncă

Senatul României nu a intrunit ieri cvorumul necesar de ședință pentru votarea initiativei cetatenesti “Fara penali in functii publice”. Senatorul PSD Titus Corlatean a cerut sa fie luata in considerare sanctionarea prin taierea indemnizatiei pentru senatorii care nu vin la plen. Toti parlamentarii PSD au fost ieri prezenti in sala de plen, mai puțin cei care nu au putut participa din motive medicale.
”Chiulangiii PNL și USR (UDMR a invocat motive obiective legate de lansarea candidaților pentru alegerile parlamentare) au blocat astăzi din nou activitatea plenului Senatului României! Deși pe ordinea de zi figurau legi și decizii importante, care să vină în sprijinul societății românești într-o perioadă de grea încercare pentru națiunea română…
Am cerut Președintelui Senatului și Secretariatului General să examineze posibilitățile legale regulamentare să taie indemnizațiile parlamentare pe care chiulangii PNL și USR le încasează nemeritat de 3 săptămâni, deși nu vin la muncă și blochează activitatea Biroului Permanent și plenului Senatului României. Toate acestea se întâmplă în plină criză generată de pandemie, atunci când cetățenii României așteaptă în mod legitim ca aleșii lor să legifereze!
Au fost prezenți astăzi la lucrări senatorii PSD (inclusiv pentru a vota inițiativa USR-istă „Fără penali în funcții publice“), Pro România și PMP, dar și un senator PNL, venit în „inspecție“ și care a plecat urgent din sală, ca nu cumva să asigure cvorumul de ședință! USR-iștii nu au venit să își voteze propria lege, în timp ce PNL-iștii nu au venit, pentru a-și proteja penalii de pe listele parlamentare”, a precizat senatorul Titus Corlățean, vicepreședinte al Senatului, într-o postare pe pagina de facebook.
Initiativa “Fara penali in functii publice” prevede introducerea unui alineat in Constitutie la articolul 37 care spune ca: “Nu pot fi alesi in organele administratiei publice locale, in Camera Deputatilor, in Senat si in functia de Presedinte al Romaniei cetatenii condamnati definitiv la pedepse privative de libertate pentru infractiuni savarsite cu intentie, pana la intervenirea unei situatii care inlatura consecintele condamnarii”.

Dupa dezbaterile in comisiile reunite, initiativa urma sa fie supusa votului plenului Senatului. In cazul in care ea primea votul favorabil a doua treimi din numarul senatorilor, Guvernul ar urma sa organizeze referendumul de modificare a Constititiei in 30 de zile.

Presedintele Senatului a mentionat ca sunt necesare 90 de voturi pentru a trece initiativa de Senat, fiind vorba de o lege constitutionala, iar PSD are 59 de senatori.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share