Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Toate magazinele închise în weekend după ora 13:00, propunerea micilor comercianți pentru a crește vânzările

“Toate magazinele închise în weekend după ora 13:00” – aceasta este propunerea pe care au adus-o în discuție la guvern reprezentanții comercianților.

Aceștia susțin că angajații din supermarketuri au nevoie de zile libere la final de săptămână. Executivul, nu luat vreo decizie în acest sens, dar este deschis să analizeze propunerea.

Asociaţia marilor reţele comerciale nu a dorit să comenteze solicitarea făcută Guvernului. Săptămâna viitoare, autorităţile se vor întâlni din nou cu micii comercianţi pentru a definitiva măsurile care i-ar putea ajuta. Pe lângă închiderea supermarketurilor, se doreşte ca impozitul de 1% pentru marile companii să fie eliminat.

Cumpărarea de produse românești 72.2% dintre participanții la sondajul INSCOP declară că preferă să cumpere produse românești chiar dacă sunt mai scumpe, în timp ce 26.3% spun că preferă să cumpere produsele cu prețul cel mai bun, indiferent dacă sunt românești sau străine.

Românii au păreri împărțite referitor la această posibilă măsură

Mai multe țări europene practică programul redus în weekend, pentru magazine. De exemplu, în Germania, Austria sau Franța, supermarketurile sunt închise duminică.

Majoritatea magazinelor au un program extins chiar și în zilele de sâmbătă și duminică. Se închid fie la ora 20:00 sau chiar și la ora 22:00.

Măsura s-ar putea aplica pentru magazinele cu o suprafaţă mai mare de o mie de metri pătraţi. O altă variantă luată în calcul ar fi funcţionarea, în weekend, doar până la ora 13. Clienţii însă nu văd cu ochi prea buni modificările de program. 

Feliciu Paraschiv, Asociația Națională a Comercianților Mici și Mijlocii: Aşa este în toată Europa. Şi considerăm că asta ar sprijini comerţul românesc. Pe de altă parte, ar sprijini foarte mult şi horeca. Pentru că le dă o bulă de oxigen şi lor. Dacă ar fi închise marile magazine, oameni s-ar duce spre comerţul tradiţional să-şi procure strictul necesar. 

Gelu Duminică, sociolog: Se luptă naţionalismul românesc cu vampirul străin care vine şi ne suge sângele. Ce faci cu toţi oamenii ăia care veneau pe acolo şi trebuie să-i muţi în altă parte?

Distribuie acest articol Oficial Media
Share