Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Top 10 alimente și băuturi sănătoase care îți dau energie

Uneori te simți stors de energie, dar nu vrei să apelezi la energizante considerate a fi nesănătoase pentru organismul tău? Ei bine, din fericire, există destul de multe alimente și băuturi sănătoase care îți pot oferi impulsul de care ai nevoie pentru a-ți duce treburile zilnice la bun sfârșit, fără a fi nevoit să consumi alimente sau băuturi ce-ți pot periclita sănătatea, pe termen lung.  

 Iată câteva alimente și băuturi considerate de către specialiști extrem de sănătoase care îți vor da energia de care ai nevoie!

  • Apa 

Apa este esențială pentru viață și este, de asemenea, esențială pentru energie. Hidratarea cu cel puțin 8 pahare de apă pe zi te va ajuta să rămâi energizat și în condiții optime. 

  1. Cafeaua 

Cafeaua este una dintre cele mai populare surse de energie. Cofeina stimulează corpul și îți poate oferi un impuls temporar de energie. Poți apela la cafea deja măcinată sau la cafea boabe, ambele variante fiind extrem de viabile pentru a obține impulsul de energie de care ai nevoie ca să-ți începi aventura! Ar fi indicat să achiziționezi cafeaua de la surse autorizate ca altex.ro, ca să fii sigur că este ambalată corespunzător și în concordanță cu standardele europene. Și, evident, nu uita să îți menții consumul moderat de cafea.

  • Carbohidrații

Carbohidrații oferă organismului energie și combustibil. Consumul unei diete bogate în carbohidrați complecși, cum ar fi cerealele integrale, fructele și legumele, te poate ajuta să rămâi în formă pe tot parcursul zilei.

  • Fructele

Fructele sunt pline de vitamine, minerale și fibre. Ele sunt o modalitate foarte bună de a obține o explozie de energie fără a adăuga prea multe calorii în dietă.

  • Somonul 

Somonul este o sursă excelentă de proteine și acizi grași omega-3. Consumul de somon te poate ajuta să te energizezi pe tot parcursul zilei.

  • Legume cu frunze

Legumele cu frunze sunt pline de vitamine și minerale esențiale. Consumul unei salate sau a unui spanac gătit îți poate oferi energia de care ai nevoie pentru a rămâne vigilent și concentrat la job.

  1. Ceai 

Ceaiul este o sursă excelentă de antioxidanți și cofeină. Există multe tipuri de ceaiuri care îți pot oferi un impuls de energie. Ceaiul verde este o alegere populară, dar există și multe ceaiuri din plante care te pot ajuta să te energizezi din abundență.

  • Ciocolata neagră

Ciocolata neagră este o sursă excelentă de energie. Poate conține magneziu, fier și antioxidanți buni. Ciocolata îți poate oferi un impuls rapid de energie oricând ai nevoie de el. Însă, pentru sănătatea ta ar fi indicat să apelezi la ciocolata neagră.

  • Carnea

Carnea este o sursă excelentă de proteine și fier. Consumul de carne slabă, cum ar fi puiul și curcanul, te poate ajuta cu energia necesară pe tot parcursul zilei, dacă o incluzi în mesele tale.

  • Fibrele 

Fibrele sunt o parte importantă a unei diete sănătoase. Consumul de alimente bogate în fibre te poate ajuta să îți menții nivelul de energie ridicat și nivelul de colesterol rău la un nivel minim. 

Așadar, acestea sunt câteva dintre alimentele și băuturile considerate de specialiști a fi atât sănătoase, cât și o sursă importantă de energie. Deci, nu uita să incluzi în mesele tale zilnice apa, cafeaua, carbohidrații, fructele de sezon, somonul, legumele cu frunze, ceaiul, ciocolată neagră, carnea slabă și fibrele! 

 

sursa foto: pexels.com

Distribuie acest articol Oficial Media
Share