Dacă ești părinte, cu siguranță vrei să îi oferi copilului tău toate condițiile pentru o viață sănătoasă. De multe ori, copiii nu își dau seama dacă au problemă de sănătate până în momentul când apare durerea sau afecțiunea de care suferă nu mai este în stare incipientă.
De aceea, este bine să ții cont de consultațiile periodice sugerate de medicul tău de familie sau pediatrul copilului. Prevenția este cea mai bună soluție pentru a evita îmbolnăvirea.

Iată 3 tipuri de consult de care să ții cont
- Consultația stomatologică
Copiii sunt foarte predispuși în a avea probleme dentare. Consumul de dulciuri și spălarea neadecvată a dinților, pot duce la apariția cariilor. După ce copilului îi cad dinții de lapte, trebuie să ofere o atenție deosebită danturii, deoarece este cea permanentă. Ei pot fi inconștienți de acest aspect și îngrjirea superficială a danturii îi poate afecta pe termen lung. Chiar dacă îi repeți mereu cum trebuie să se spele corect pe dinți, copilul va lua mai în serios sfaturile unui stomatolog. Pentru a preveni viitoarele afecțiuni dentare, mergi periodic cu copilul tău la stomatolog, pentru a evita agravarea lor. Medicul stomatolog poate interveni de la început în cazul unei probleme și stopa agravarea ei.
- Consultația oftalmologică
Cu siguranță cunoști deja riscurile expunerii îndelungate la ecranele digitale pentru sănătatea copilului tău. Chiar dacă ai impus reguli cu privire la timpul petrecut în fața ecranelor, nu poți avea mereu control. Atunci când vine vorba de probleme oftalmologice, prevenirea și tratarea din timp a eventualelor afecțiuni sunt două dintre cele mai importante aspecte. Cu cât este neglijată mai mult o problemă de vedere, cu atât se va agrava. Poți programa o consultație oftalmologică pentru copii la Infosan pentru a fi la curent cu sănătatea ochilor micuțului tău. Încearcă să programezi periodic consultații, deoarece diverse afecțiuni pot apărea pe parcurs, chiar dacă micuțul tău nu s-a născut cu probleme de vedere.
- Consultația dermatologică
Odată cu dezvoltarea copilului tău, pielea lui trece prin multe schimbări. Aspectul neobișnuit al pielii copilului tău poate indica nu doar probleme dermatologice, ci poate fi doar un simptom al unei alte afecțiuni, nedescoperite încă. Acordă mereu atenție pielii micuțului tău și ai grijă să o îngrijești cu produse special concepute pentru copii, testate dermatologic. Un medic dermatolog îți va putea indica o îngijire corectă a pielii copilului și îți va putea prescrie produse potrivite tipului lui de piele. Ai grijă de asemenea să îi spui dermatologului tău despre noile alunițe apărute pe corpul copilului, pentru a le verifica. Întreabă de asemenea dermatologul ce produse de protecție solară îți poate recomanda, deoarece la capitolul prevenție în ceea ce privește bolile de piele, protecția solară ocupă un loc fruntaș.
Așadar, pentru a fi sigur că micuțul tău are o stare bună de sănătate, trebuie să programezi la timp consultațiile stomatologice, oftalmologice, dermatologice și desigur alte tipuri de consultații în funcție de nevoile lui. Prevenția este extrem de importantă, dar fără consultații periodice, nu vei reuși să eviți afecțiunile care pot apărea.
Sursa foto: unsplash.com
EXCLUSIVE BREAKING NEWS
Analiza unui sociolog: Guvernul Bolojan și pedepsirea săracilor. De ce să te bați cu bogații, mai bine tai de la mamele minore
„Atmosfera sfârșitului unei domnii”: Gheorghe Piperea asupra moțiunii de cenzură împotriva lui von der Leyen
Furtună devastatoare în Sinaia: Vântul a smuls acoperișuri, a doborât copaci și a blocat traficul
Partidul AUR a fost amendat cu 25.000 de euro pentru nerespectarea datelor cu caracter personal
Un ciclon mediteranean ar putea lovi România și Bulgaria dupa data de 9 iulie
Sinteza zilei. Cele mai importante evenimente naționale și internaționale, 3 iulie 2025
SPIRITUALITATE
Povestea incredibilă e medicului Ioan Boilă. Cum a reușit să trateze gratuit mii de oameni încă din anii 90
Sfaturi de viață de la Dr. Ioan Boilă: „Omul nu e doar un trup bolnav, ci un suflet care suferă”
Cum poți purifica energiile din locuința ta pas cu pas?
Proverbe japoneze. Fără oameni simpli, nu există oameni mari
Te ajutam sa faci bagajul!
SANATATE
Cum influențează stresul sănătatea mintală și fizică?
De ce scade producția de colagen odată cu înaintarea în vârstă și cum poți contracara acest proces
Cum te poate ajuta masajul feței și al gâtului în prevenirea bolilor neurodegenerative precum Alzheimer
Tratamente complementare și remedii naturale în sprijinul celor care luptă cu cancerul
Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Abuzului şi Traficului Ilicit de Droguri
”O spun clar și ferm: toleranță zero pentru fraudarea concediilor medicale!”
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
Deputat Aurelian Cotinescu: ”Moțiunea AUR, SOS și POT a fost doar o încercare disperată de a arunca România în incertitudine”
Investiție în educație și eficiență energetică: Grădinița nr. 3 din Târgoviște va fi redeschisă în această toamnă
Facultatea de Științe Politice, Litere și Comunicare, Universitatea „Valahia” din Târgoviște – Admitere 2025