17/04/2021

TOP 3 locuri de vazut in Amsterdam daca ai un buget restrans

Adesea numita si „Venetia Nordului”, capitala Olandei isi primeste calatorii in labirintul sau de canale si poduri. Cei care ajung in Amsterdam vor afla indata ca orasului ii lipsesc, insa, gondolele, marea si palatele venetiene scufundate in mare. Insa capitala europeana are propriul sau farmec, datorat celor peste 1300 de poduri, peste 160 de canale si 1.000.000 de biciclete, fiind unul dintre cele mai ecologice orase din lume. Casele inclinate sunt un alt motiv pentru care sa vrei sa te plimbi prin acest muzeu in aer liber. 

Incepe calatoria ta tinand cont de acest top 3 locuri de vizitat in Amsterdam:

Plimba-te de-a lungul canalelor de apa

Daca ai ajuns in Amsterdam, bucura-te de o plimbare de-a lungul numeroaselor sale canale de apa. Incepe din inima istorica a orasului. Aici se afla nodul istoric, in forma de potcoava, ce apare pe lista UNESCO – Herengracht, Prinsengracht si Keizersgracht.  Dateaza din secolul al XVII-lea si sunt atractia favorita a turistilor. Dincolo de peisajul, pitoresc, exista si o zona a clasei muncitoare, azi transformata intr-un centru cu galerii, restaurante si magazine.

Daca iti doresti o gura de oxigen, in Amsterdan vei gasi si cateva parcuri pe care merita sa le vezi. Important de stiut este ca Vondelpark gazduieste numeroase evenimente gratuite intre lunile mai – septembrie, asa ca este o ocazie buna sa ajungi prin acest loc, daca bugetul tau este unul limitat. Primavara se vede mai bine prin Begijnhof sau parcul plin de lalele, Sarphatipark. Salveaza din suma pegatita taxele pentru vizitarea obiectivelor turistice si alege sa mergi cu autocarul din Romania in Olanda, pentru ca, astfel, te vei putea bucura de peisaje o perioada mai lunga de timp.

Dupa turul de canale, daca vrei sa stii istoria locului in care te afli, inscrie-te la unul dintre tururile gratuite organizate in oras. Unul dureaza 2 ore si plecarea se face de langa faimosul Madame Tussauds. 

Viziteaza muzeele!

Amsterdam este categoric un muzeu in aer liber, o casa de papusi imensa care poarta calatorul intr-o calatorie fantastica. Insa, daca iti doresti o experienta ghidata, ai muzeele, alte locuri in care sa petreci timp de calitate si fara sa cheltui o avere. Poti incepe calatoria istorica in doua dintre cele mai apreciate: Van Gogh si Rijksmuseum. Inainte de calatoria programata in acest oras, poti rezerva biletele online si, asa, vei ocoli cozile. 

Daca intentionezi sa faci un tur de forta, poti opta pentru cardurile cu reduceri. Amsterdam City Pass are un cost de 50 de euro si 14 euro pentru copii cu varste cuprinse intre 4 si 17 ani. In plus, ai acces si la o croaziera pe canal si alte reduceri la transport. 

Alt card, de verificat inainte de vacanta in capitala olandeza, este I Amsterdam, care te invita la peste 70 de muzee, o croaziera gratuita si iti permite sa te plimbi nelimitat cu transportul public. Pentru acesta din urma, ai la dispozitie mai multe tipuri, valabile intre 24 si 120 de ore si cu niste costuri cuprinse intre 60 si 115 euro. 

Bucura-te de o panorama extraordinara

Nu ai zgarie-nori in Amesterdam, dar acest incantator oras isi arata minunatiile privitorilor din cladirea Bibliotecii Publice. Este un mod perfect de a vedea si altfel atractiile turistice ale acestui oras si, asta, gratuit. Desigur, daca ti se face sete, ai la dispozitie o cafenea, dar si un restaurant. 

Calatoriile sunt un prilej extraordinar pentru noi experiente si multe amintiri frumoase de care o sa iti amintesti cu placere si peste ani!

 

Sursa foto: Pixabay

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share