TOP 5 greșeli pe care le poți evita cu ușurință atunci când îți mobilezi bucătăria

Proiectarea unei bucătării nu constă doar în alegerea unor blaturi frumoase și corpuri de iluminat de lux. Dacă nu servește tuturor nevoilor pentru care aceasta este concepută, atunci înseamnă că nu bifează principalul motiv pentru care este folosită: funcționalitatea. 

Greșelile de proiectare si remobilare a bucătăriei pot fi evitate cu ușurință urmând câteva reguli simple de planificare a spațiului. De asemenea, un software profesional de proiectare a bucătăriei te poate ajuta să organizezi spațiul exact așa cum dorești.

Iată cele mai comune 5 greșeli și soluții de proiectare a bucătăriei care se pot rezolva ușor:

  • Circulația proastă

     Nu este nimic mai rău decât incapacitatea de a te putea mișca lejer în bucătăria ta. Indiferent dacă aceasta este mare sau mică, circulația ar trebui să fie o prioritate în planul tău de mobilare. 

       Această greșeală de mobilare a bucătăriei poate face ca un spațiu să se simtă înghesuit, și cel mai probabil va restricționa numărul de persoane care pot folosi bucătăria în același timp. Dacă dorești să ai o bucătărie adecvată, lasă cel putin 1 m între piesele de mobilier, pentru a te putea mișca în voie, însă, dacă ai o bucătărie mai îngustă ar trebui să lași cel puțin 80 cm liberi pentru circulație.

  • Fii atent la ordinea electrocasnicelor

       Așa cum ne învață cărțile de arhitectură și design, un spațiu corect în bucătărie se desfășoară în ordinea care urmează: frigider – blat – chiuvetă/lavoar – blat – plită/cuptor. Această ordine este special gândită pentru a facilita traseul mâncării de la momentul în care este depozitată în frigider până la momentul în care este spălată, taiată și mai apoi gătită. Această ordine îți permite un flux natural al preparării mâncării, care te scutește de alte drumuri inutile. 

  • Comandarea de electrocasnice și dulapuri de dimensiuni greșite

      Una dintre cele mai frecvente greșeli de proiectare a bucătăriei este comandarea de electrocasnice și dulapuri de dimensiuni greșite. Frigidere supradimensionate sau subdimensionate, mașini de spălat vase, cuptoare, dulapuri suspendate, cuptoare cu microunde etc., suntem siguri că măcar pe unul dintre ele l-ai comandat din greșeală la dimensiuni incorecte măcar o dată. 

       Pentru a evita această greșeală, măsoară spațiul corect și alege aparatura din timp. Apoi, verifică de 2-3 ori dimensiunile pentru a te asigura că totul se potrivește. În ceea ce privește dulapurile și folosirea spațiului din interiorul acestora într-un mod inteligent, poți opta pentru balamale cu deschideri mari, pentru a avea acces cât mai facil la obiectele din interiorul dulapurilor. Pe Oscardeko.ro poți alege dintr-o varietate mare de accesorii, atât pentru bucătărie cât și pentru restul casei tale.

  • Iluminare necorespunzătoare

       Iluminatul are un impact extraordinar asupra bucătăriei. Poți avea cea mai deosebită bucătărie, însă dacă nu are iluminarea adecvată, nu vei putea îndeplini sarcinile atât de confortabil pe cât trebuie să fie. 

Asigurarea unui iluminat satisfăcător în bucătărie este o prioritate. Luminile suspendate de deasupra insulei, sunt un plus excelent pentru orice bucătărie. De asemenea, poți opta pentru lumini LED sub dulapuri și lumini încastrate, pentru o vizibilitate suplimentară. 

  • Nu se utilizează spațiul pe verticală

       O altă greșeală de mobilare a bucătăriei care poate fi evitată ușor este aceea de a nu maximiza spațiul vertical, mai ales în bucătăriile mai mici. Spațiul vertical poate fi foarte valoros, iar irosirea acestuia poate crea o bucătărie înghesuită. 

       Poți instala dulapuri suspendate sau rafturi deschise pentru a avea mai mult spațiu de depozitare. Asigură-te că dulapurile și rafturile ajung până la tavan. Poți chiar mixa dulapuri închise cu rafturi deschise pentru a oferi o estetică plăcută bucătăriei.

       Sperăm că te-am ajutat cu câteva idei în ceea ce privește mobilarea mai practică a unei bucătării, și dacă urmează să îți mobilezi sau remobilezi bucătăria, îți urăm mult succes! Nu uita de bună dispoziție și multe zâmbete!

 

Sursa foto: shutterstock.com

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share