23/04/2021

TOP 5 lucruri care NU trebuie să lipsească din biroul oricui lucrează REMOTE (de acasă)

Comparat cu cei care trebuie să facă naveta de cinci ori pe săptămână până la birou, tu ai norocul să poți lucra de acasă. Poate ești freelancer, poate ai câteva zile pe lună când ai voie să muncești din propria locuință (work from home) sau ai o problemă care nu îți permite să îți părăsești casa.

Indiferent care ar fi motivul, lucratul de acasă vine la pachet atât cu avantaje, cât și cu dezavantaje. Sigur, poți munci în pijamale, poți să îți decorezi spațiul cum vrei și doar tu decizi când să îți iei pauze, dar poate fi greu să te concentrezi și să fii productiv într-un loc care este, de obicei, pentru relaxare.

În continuare, citește câteva lucruri de care ai nevoie pentru a fi eficient în fiecare zi în care lucrezi de acasă!

1. Un scaun confortabil

Dacă nu ai un scaun potrivit, riști să ai probleme cu postura și dureri de spate care pot duce la afecțiuni mai grave. Ia-ți timp și alege un scaun pentru biroul tău care să îți ofere susținerea de care ai nevoie să lucrezi confortabil mai multe ore.

Important este să stai mereu cu spatele drept și mâinile relaxate pentru a ajunge la tastatură fără efort. Nu uita să faci pauze cât mai des, timp în care poți încorpora și niste exerciții de stretching, asigurându-te astfel că spatele tău este în cea mai bună formă.

2. Al doilea monitor

Dacă nu ai mai avut până acum două monitoare, vei observa că ți se va schimba complet modul de lucru. Depinde și de domeniul în care muncești, dar este mereu de ajutor să ai mai mult spațiu unde să te desfășori.

Cu două display-uri vei deveni expert la a face mai multe lucruri în același timp. Spre exemplu, pe un ecran poți avea înșirate sursele de unde te inspiri pentru muncă, iar pe al doilea, foaia de lucru, fără să fii nevoit să schimbi constant paginile browser-ului.

3. O sursă de alimentare alternativă

Când lucrezi de acasă, ai responsabilitatea să îți asiguri cel mai bun mediu de lucru pentru a livra toate materialele la timp. Dar, uneori, pot exista accidente și tu trebuie să fii pregătit pentru ele.

De exemplu, oricând poate avea loc o pană de curent. În acest caz este bine să ai un generator care să îți ofere destulă energie pentru câteva ore, dar și un UPS care te va ajuta să nu îți pierzi munca atunci când cade curentul.

4. Plante

Oricât de mult ți-ar plăcea ceea ce faci la muncă, la un moment dat va trebui să faci față unor situații stresante. Astfel, ar fi bine să îți decorezi cu plante biroul, dar și cu diverse lucruri care te ajută să te relaxezi precum poze cu familia, lumânări parfumate și elemente decorative inspiraționale.

Studiile au demonstrat că plantele au un efect pozitiv atunci când sunt amplasate în birouri. Mai mult, ele purifică aerul, lucru pe care îl vei aprecia mai ales dacă locuiești într-un oraș foarte poluat.

5. Iluminare eficientă

Mintea și corpul tău vor funcționa mult mai bine dacă nu trebuie să te străduiești să vezi ce scrie pe ecranul calculatorului. Astfel, încearcă să poziționezi biroul într-o zonă din casă unde te poți bucura de cât mai multă lumină naturală.

Dacă acest lucru nu este posibil (mai ales în timpul iernii, când zilele sunt scurte), asigură-te că ai destule corpuri de iluminat în jurul biroului, toate cu o intensitate mare și lumină albă, astfel încât să nu riști să te ia somnul, ori să îți strici vederea.

Când lucrezi de acasă, trebuie să îți creezi un spațiu și un mediu care să te ajute să fii cât mai productiv. Alege un scaun cât mai confortabil, ai grijă să ai destulă lumină și adaugă cât mai multe lucruri care să țină stresul la distanță.

Sursă foto: Shutterstock.com

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share