Top 5 obiceiuri sănătoase pentru a te menține în formă

fitness mama

Kilogramele în plus, apatia, lipsa de energie – îți sună cunoscut?

Da, sunt normale, firești, dacă nu ai adoptat un stil sănătos de viață. Dar care sunt metodele și obiceiurile sănătoase de care trebuie să ții cont zi de zi pentru un corp sănătos și o minte echilibrată? Află din informațiile oferite de fondatoarea proiectului Fitness Mama, Ina Kishlaru.

Mergi la cumpărături cu stomacul plin

Sună ciudat? Probabil, dar adevărul este că multe dintre kilogramele noastre se datorează, în primul rând, cumpărăturilor compulsive, pe care le facem în magazine. Cred că îți este cunoscută senzația când te roade stomacul de foame și începi să bagi tot ce vezi pe rafturi în coș. În realitate, în momentul când ne este foame creierul nu distinge prea bine alimentele negative de cele sănătoase, iar primele vor deveni o ieșire ușoară din situație. Situația se poate agrava dacă nu ai un plan bine predeterminat de alimentație și o listă de cumpărături strictă, iar apoi toate tentațiile procurate impulsiv te vor ispiti în momentele mai dificile, direct din propria bucătărie.

Alege rețete culinare slow – cook

Probabil ai văzut cum în filmele americane, familiile se adună în fiecare seară și gătesc ceva super delicios, dar care durează. Filosofia unei alimentații sănătoase ține și de modalitatea cu care pregătești mâncarea, iar felurile de mâncare gătite încet sunt mult mai sănătoase, mai pline de gust și mai sățioase, ceea ce te face să mănânci rezonabil și sănătos. De asemenea, pregătirea minuțioasă a bucatelor te va implica psihologic, astfel te vei gândi mai puțin la mâncare în afara momentelor când efectiv o pregătești, servești sau savurezi – este un truc eficient în special pentru persoanele cu dereglări psiho-emoționale ale comportamentului alimentar.

Bea apă cu curcuma… sau colorează-ți simpla experiență de a bea

După fiecare antrenament îți recomand să bei un pahar cu apă în care să dizolvi un praf de curcuma. Acest condiment este un detoxifiant sănătos care asigură accelerarea metabolismului și energizarea celulară. Acest obicei îți va asigura un tonus ridicat, dar și o imunitate puternică. Dacă nu îți place condimentul în mod special, poți opta pentru un pic de ghimbir sau pentru „apă fructată natural” cu felii subțiri de lămâie, castraveți sau portocale. Nu este nevoie de siropuri sau zahăr, sunt suficiente niște accente naturale de gust și culoare. Acest obicei va face utilizarea cantității necesare de apă mai ușoară, pentru că a bea apă simplă poate fi dificil pentru cei neobișnuiți cu un regim hidric adecvat, dar apa fructată este percepută diferit, interesant, astfel se bea mai ușor.

Fă-ți un detox virtual și învață să dormi eficient

Un corp sănătos trebuie să aibă și o minte sănătoasă, iar pentru a te asigura că aceasta are o îngrijire corespunzătoare fă-ți un detox virtual. Încearcă să nu folosești gadgeturile cu minim o oră până la somn și câteva ore legate în weekend vei observa că ai o senzație de energie și de concentrare mult mai înaltă, mintea ta se va detașa ușor de probleme și tu vei putea să-ți recâștigi încrederea în sine. Mai mult decât atât, acest obicei îți va stabiliza regimul de somn, astfel vei obține niveluri mai joase de cortizol (hormon al stresului) și grelină (hormon ce stimulează apetitul, crește aportul de alimente și contribuie la menținerea depozitelor de grăsimi, totodată modificând preferințele alimentare și sporind recompensa prin hrană – ceva dulce sau ceva gras, care ar reprezenta o plăcere de moment, dar cu efecte negative pe termen lung). Dacă vei renunța la gadgeturi și vei opta pentru obiceiuri calmante seara, vei reuși chiar să adormi mai devreme și să te odihnești suficiente ore, astfel influențând și alți hormoni strict legați de ritmul circadian (cum ar fi hormonul creșterii, care ne ajută să adăugăm masă musculară utilă și care la persoanele obeze este insuficient produs, frecvent).

 Adaugă o linguriță de cacao în cafea

Da, ai citit bine. În cafeaua matinală poți să adaugi o linguriță de cacao. Acest obicei nu este doar gustos, ci și sănătos, grație substanțelor flavonoide, care au proprietăți antioxidante puternice și te ajută să-ți restabilești metabolismul corect, curățind corpul de impurități și accelerând arderea grăsimilor.

În cadrul maratonului Fitness Mama ai posibilitatea nu doar să slăbești corect, ci și să îți regăsești încrederea de sine. Înscrie-te acum și nu amâna dorințele și visurile tale!

Distribuie acest articol Oficial Media
Share