TOP 5 sfaturi despre cum să ai grijă de tine în timpul caniculei

Vara aceasta este una dintre cele mai călduroase din istorie din cauza încălzirii globale. Această căldură poate duce chiar la moartea persoanelor cu complicații din punct de vedere al sănătății. Pentru tine, lupta cu această caniculă poate fi copleșitoare și te poate face să te simți rău. Încearcă să porți haine cât mai colorate și din materiale cât mai puțin sintetice, scoate rochiile din dulap și învață cum să te menții sănătoasă la peste 30 de grade Celsius. 

Iată 5 sfaturi pentru a te menține sănătos în zilele caniculare:

 1. Apă, apă, apă

  Probabil ai observat că pe perioada verii pielea ta începe să nu mai fie din ce în ce mai uscată. Asta se datorează faptului că nu bei destulă apă și te expui la soare fără să ai grijă de pielea ta. Faptul că transpiri reprezintă, de asemenea, o problemă pentru nivelul tău de hidratare.
  Pentru a elimina toxinele din corp și pentru a rămâne hidratată, specialiștii recomandă să bei cel puțin 1,5 L de apă.

  2. Găsește activități de făcut în interior

  Probabil deja știi că există anumite ore care este recomandat să le petreci în interior pentru a nu avea probleme de sănătate. Pentru a nu simți că ziua trece degeaba, iar tu ești blocată în casă, poți găsi activități pe care să le faci în interior. De exemplu, poți merge la un film, poți, în sfârșit, să vizitezi muzeul acela pe care îl tot amâni. În acest mod, vei simți că folosești acele ore cu sens.

  3. Ia vitaminele

  Pentru a te menține sănătos la mai mult de 35 de grade Celsius, este important să ai un stil de viață sănătos. Pe lângă vitaminele pe care le vei lua din legume, poți opta și pentru suplimente pentru sănătate de la Nutriland și, de asemenea, nu uita de vitamina D care se ia atunci când iei contact cu razele soarelui!

  4. Mănâncă mâncarea potrivită

  Mâncatul pe timpul verii poate reprezenta o problemă. Deseori, căldura de afară te poate face să nu ai apetit sau să mănânci forțat. Ultimul lucru pe care ai vrea să îl mănânci este un fel de mâncare cu multă grăsime. Fiind vară, legumele și fructele naturale sunt peste tot în piețe și supermarketuri. Încearcă să îți faci salate, mănâncă pește, iaurturi. Nu uita că poți face foarte ușor înghețată din fructe și iaurt!

  5. Cremele îți salvează pielea

  Crema cu protecție solară nu mai este un secret pentru nimeni, însă acestea trebuie folosite întotdeauna, nu numai atunci când stai la plajă. Cremele cu SPF sunt recomandate pe durata întregului an, dar în special vara. Pentru nivelul de radiații din timpul verii, ar trebui folosite cremele cu SPF 50. Pe lângă faptul că te ajută să scapi de arsurile solare, cremele cu protecție solară scad șansele de cancer la piele pentru cei care le utilizează.
  De asemenea, în cazul în care bei destulă apă, dar simți că pielea ta este încă uscată, apelează la o cremă hidratantă.

  În concluzie, căldura îți poate da destul de multe dureri de cap și la propriu și la figurat, treaba ta este să înveți întotdeauna să ai grijă de tine!

  Sursa foto: Unsplash.com

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share