Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

TRAFICUL RUTIER DIN MUNICIPIUL TARGOVISTE VA FI FLUIDIZAT

Executivul primariei municipale, alaturi de Politia Rutiera din Targoviste au gasit o noua masura de modificare a infrastructurii rutiere, in scopul fluidizarii traficului si reducerii riscului producerii accidentelor de circulatie. Desi este gandita de trei ani, aceasta va fi pusa in aplicare acum, odata cu implementarea Planului Integrat de Dezvoltare Urbana. Astfel, vor fi anulate cateva semafoare si se va crea un sens giratoriu la intersectia dintre strada lt. Stancu Ion cu bd. I.C.Bratianu, urmat, in scurt timp, de un altul, la intersectia bd. Independentei cu I.C.Bratianu.

„Intersectia bulevadrului I.C.Bratianu cu strada Lt. Stancu Ion va fi resistematizata. Aici va aparea un sens giratoriu care va rezolva problemele de trafic din zona. De asemenea, vor aparea si pistele pentru biciclisti. Am promis ca vom face si piste de biciclete, le facem!
O sa facem un sens giratoriu, urmat, la scurt timp de un altul, la o distanta foarte mica,  in fata la RAGC, respectiv intersectia bulevardului Independentei cu I.C.Bratianu. In prima parte ar putea sa para ceva indraznet. Este ceva indraznet. Noi nu facem niciodata lucruri simple, nu facem niciodata lucruri banale, ci facem lucruri necesare.” a spus Gabriel Boriga.
Noile masuri vor modifica si sensul de mers pe anumite strazi din zona respectiva, intrucat de pe strada Aviator Negel se va iesi obligatoriu la dreapta, iar pe strada General I.E.Florescu se va face sens unic.
Seful serviciului Rutier, Ion Nicolae, a mentionat faptul ca aceasta solutie tehnica este conforma cu cele din statele europene.
„Utilitatea si siguranta sensurilor giratorii sunt deja dovedite.(…) Ne intereseaza fluenta traficului, ne intereseaza si din punct de vedere economic, dar si din punct de vedere al sigurantei rutiere.”
Lucrarile de construire a doua sesuri giratorii noi in municipiul Targoviste vor intra in cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbana, insa finantarea acestora nu a fost prevazuta in proiect, fiind realizate din bugetul local.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share