Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Transportul de persoane şi de marfă, în atenţia poliţiştilor

verificari transport persoaneIn perioada 09-15 februarie a.c., sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul I.G.P.R, poliţiştii dâmboviţeni au desfăşurat acţiunea „TRUCK&BUS”, pentru verificarea legalităţii transportului public de persoane şi de mărfuri, în conformitate cu Planul de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

Acţiunea a vizat prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza încălcării normelor privind circulaţia pe drumurile publice de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane şi de mărfuri.

În cadrul acţiunii, poliţiştii dâmboviţeni au verificat peste 1 100 de autovehicule destinate transportului public de persoane, cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri, precum şi cele destinate transportului de marfă, cu masa totală autorizată mai mare de 3,5 tone .

Ca urmare a neregulilor descoperite, poliţiştii au aplicat 344 de sancţiuni contravenţionale, din care 21 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză şi 104 pentru neportul centurii de siguranţă.

5 conducători auto au fost sancţionaţi ca urmare a depăşirii masei maxime autorizate a vehiculului, ori a numărului de locuri înscris în certificatul de înmatriculare al autovehiculului.

De asemenea, poliţiştii au depistat în trafic 5 autovehicule care nu mai corespundeau din punct de vedere tehnic.

 Totodată, 17 şoferi au fost amendaţi pentru nerespectarea regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora.

Ca şi măsură complementară, poliţiştii au dispus suspendarea dreptului de utilizare în cazul a 5 autovehicule, ca urmare a abaterilor constatate.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share