Tranziţia de la un mediu distractiv şi flexibil, aşa cum sunt percepţi anii de grădiniţă, la un mediu mai structurat al şcolii, în care încep să apară reguli din ce în ce mai stricte, reprezintă o provocare pentru părinţi, dar şi o dificultate de adaptare pentru copii. Acela este momentul critic în care un părinte îi poate insufla micuţului dorinţa şi plăcerea de a învăţa, tot prin distracţie, lucru care îi poate stimula nu inteligenţa cognitivă, cât mai ales inteligenţa emoţională.
În acest context, psihologul clinician Gabriela Bâzâitu va susţine, sâmbătă, 9 aprilie 2016, începând cu ora 10.00, la Centrul Internaţional Helen Doron English din Constanţa, un workshop dedicat părinţilor, în care aceştia vor afla cum îşi pot pregăti psihologic copii pentru viaţa de şcolar. În cadrul evenimentului, specialistul va prezenta toate tehnicile şi metodele ştiinţifice, pe care le foloseşte de 15 ani în lucrul individual cu copilul şi care au condus la creşterea încrederii în sine, la stimularea coeficientului de inteligenţă emoţională şi la optimizarea comportamentului.
Intrarea la workshop-ul “Tranziţia de la grădiniţă la şcoală” este gratuită. Pentru a rezerva un loc, sunaţi la 0723.949.393. Mai multe informaţii pot fi găsite pe www.helendoron.ro.
“În foarte multe cazuri, tranziţia de la grădiniţă către şcoală nu este lină şi se face într-un mod brutal pentru un copil. Acesta iese dintr-un mediu în care învaţă lucruri noi prin distracţie, socializează mult mai mult cu alţi copii, este fericit, zâmbeşte mai mult şi intră într-un mediu foarte rigid, ticsit de reguli stricte, iar dorinţa lui de învăţare scade. Prin acest workshop pe care-l organizăm cu sprijinul doamnei psiholog Gabriela Bâzâitu ne dorim foarte mult să le arătăm părinţilor că distracţia şi educaţia nu reprezintă elemente antagonice, ci sunt complementare. Nu înseamnă că ritmul de învăţare scade într-un mediu mai distractiv, ci din contră, îi creşte interesul copilului pentru acea activitate educativă şi îl implică mai mult în procesul de învăţare. Chiar şi metoda didactică inventată de reputatul profesor britanic Helen Doron se axează pe învăţarea limbii engleze prin activităţi distractive. După 30 de ani de la implementarea metodei şi după mai multe studii realizate, s-a demonstrat că micuţii pot învăţa mult mai eficient dacă îi construim un mediu distractiv de învăţare, deoarece îi putem dezvolta nu numai inteligenţa cognitivă, ci mai ales inteligenţa emoţională, aspect pe care sistemul de educaţie clasic îl neglijează. Prin metodele clasice, observăm că plăcerea pentru învăţare scade destul de mult după primii ani în ciclul primar, şi asta deoarece copii trec destul de brusc de la un mediu de învăţare prin distracţie la un mediu în care procesul educaţional se face printr-un stil mult mai rigid, unde creativitatea şi dorinţa de a învăţa sunt ignorate şi limitează unicitatea fiecărui copil”, declară specialistul în educaţie Ștefania Filip, coordonatorul Centrului Educațional Internațional Helen Doron English.
Helen Doron English este o instituţie internaţională cu un succes de 30 de ani în predarea limbii engleze pentru copii de la 0 la 18 ani. Peste 2 milioane de copii din intreaga lume vorbesc astăzi engleza datorită Helen Doron English. Centrul Internaţional Helen Doron English din Constanţa a fost nominalizat la Gala “Zece Oameni de Valoare pentru Constanţa”, pentru prestigioasa activitate din domeniul educaţiei copilului.
Persoană de contact
Ştefania Filip Coordonator Helen Doron English Telefon: 0722.204.395 E-mail: se_romania@helendoron.com |
Transmite,
Dr. Tănase Tasenţe Director General Plus Communication 0725.465.508
|
DACA TI-A PLĂCUT URMĂREȘTE PAGINA NOASTRA!!
EXCLUSIVE BREAKING NEWS
Omul de afaceri Silviu Prigoană a murit într-un restaurant din Brașov
Se închide TRANSALPINA
Regele Felipe și Regina Letizia au fost insultați de mulțimea furioasă din Valencia: ”Pleacă, ucigașule!”
6 angajați care au fost concediați pentru că au refuzat vaccinul Covid-19 au primit despăgubiri de 7,8 milioane de dolari
Peste 158 de morți în inundațiile devastatoare din Spania. 6 din cei 22 de români dispăruți sunt în siguranță
Rapperul Puff Daddy, acuzat în peste 20 de procese de viol, persoane drogate, agresiuni asupra minorilor, trafic și șantaj sexual
LIFE STYLE
Treaba unui bărbat este să creeze un spațiu sigur pentru femeia sa, emoțional, mental și fizic
Cum să Alegi Ghetele de Damă și Bărbați Potrivite?
Leon Dănăila, cel mai bun neurochirurg din Europa, a realizat prima operație pe creier cu laserul
Prezentare de carte: ”Gândurile unei femei” și “Un bărbat pe tocuri “, autor Lidia Alexandrescu
„Cum pot să învăț să mă iubesc pe mine însumi?”- întrebarea cea mai căutată pe Google
DESTINATII
AMA DABLAM-HIMALAYA: O lume în care bogăția se rezumă la pacea spirituală, iar agoniseala se face numai pentru necesarul zilnic
Se instalează iarna la munte
În stațiunea Straja se fac pregătiri pentru noul sezon de iarnă
”Hop on board to România”!
Te ajutam sa faci bagajul!
SANATATE
Care Este Rolul Medicului Ortodont în Corectarea Zâmbetului?
Rețetă budistă, veche de 5000 de ani, tratament pentru mai multe boli
Timusul luptă împotriva cancerului. Cum ne putem tonifia timusul pe cale naturală
Împreună învățăm, ne protejăm și diseminăm informații
”Vocea pacienților trebuie să fie auzită”
Intoxicații acute cu ciuperci! Medicii de la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște trag un semnal de alarmă
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
Cadre didactice din UPT, laureate ale burselor ANIS 2024 pentru inovație în educație
Administrația locală târgovișteană este pregătită pentru activitatea de deszăpezire
RisCo Start-Up si PFA – de la expertii in domeniu, special pentru firme noi si profesionisti