Traseul Revoluției finanțat prin PNRR

Un prim proiect care a fost acceptat și se regăsește în documentele PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență) este Traseul Revoluției. Este vorba despre un proiect de aproape 4 milioane de euro, care are ca scop regândirea modului în care este reflectată Revoluția în spațiul public.

Acest traseu îl vom valorifica prin reamenajarea spațiilor publice, a locurilor fierbinţi ale acelor zile din decembrie 1989: Piața Maria, Podul Maria, Piața Victoriei, Opera, Piața Libertății, Piața Sf. Gheorghe, Palatul Administrativ care a fost sediul judeţean al P.C.R., Podul Decebal, Parcul Poporului și ”Complexul Memorial” din Cimitirul Eroilor din Calea Lipovei. Vom marca și semnaliza ruta și obiectivele incluse în cadrul rutei; vom dezvolta o infrastructură la scară mică (puncte de odihnă, locuri de belvedere), vom ecologiza, igieniza și reabilita peisagistic zonele cu impact negativ”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.  De exemplu, în cadrul acestui proiect va fi renovat  și redeschis pasajul din Piața Victoriei, unde se dorește realizarea unui muzeu, care să păstreze vie memoria celor petrecute în această piață emblematică pentru Revoluția din 1989

Aceste spații vor deveni proiecte pilot pentru spațiul public timișorean și se vor transforma în exemple de bună practică privind accesibilitatea, ambientul urban, iluminat public și ambiental, signalistică și marcaj, accesibilitate velo și pietonală, marcaj turistic, documentare istorică.

Primăria Timișoara își propune să atragă 250 de milioane de euro prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

  

Distribuie acest articol Oficial Media
Share