În timpul pandemiei din ce în ce mai multe locuri de muncă unde angajații mergeau fizic la lucru au trecut în sistem online. Astfel, angajații puteau rămâne acasă în timpul programului de muncă. Pentru mulți, dincolo de limitările și necazurile pandemiei, acest sistem de lucru a adus multe beneficii. Printre acestea se numără faptul că lucratul online de acasă i-a ținut aproape de cei dragi, le-a oferit confortul propriei case și i-a scutit de drumul până la serviciu și înapoi. Odată ridicate restricțiile impuse din pricina pandemiei, majoritatea companiilor ce au implementat sistemul de lucru în online și-au chemat din nou angajații să lucreze în modul clasic. Totuși, companiile ce au observat că performanța angajaților a fost ridicată și în sistemul online, le-au oferit acestora opțiunea de a lucra în continuare de acasă atunci când doresc. Dacă și tu te afli printre cei care aleg această opțiune, iată trei sfaturi pentru atunci când lucrezi de acasă.
Trei sfaturi pentru când lucrezi online de acasă
- Ține minte să verifici cele mai bune oferte la comenzile de mâncare livrată acasă. Un aspect foarte important al performanței în muncă este nutriția corespunzătoare. Totuși, gătitul nu este pe lista de posibilități a unei persoane ce se află în timpul programului de lucru, fie acesta și online. Astfel, nu uita să arunci un ochi pe foodnation.ro pentru a vedea ce feluri de mâncare de acolo se potrivesc cu poftele tale dintr-o zi de lucru. Spre exemplu, o masă sănătoasă și gustoasă poate fi adusă prin livrare la domiciliu de aperitive gătite, care se află la un click distanță.
- Creează acasă un mediu propice pentru activitatea specifică locului tău de muncă. Mai exact, încearcă să lucrezi pe cât posibil la birou, nu în pat sau de pe fotoliu. Astfel, vei simți că lucrezi și de fiecare dată când vei fi distras, mediul creat îți va reaminti că ești în timpul programului de lucru. Altă acțiune ce poate fi considerată pentru crearea unui mediu de lucru potrivit este îmbrăcatul hainelor cu care ai fi mers în mod normal la muncă. De asemenea, merită încercată și oprirea dispozitivelor ce nu ar fi existat la locul de muncă, precum televizorul sau radioul.
- Nu în ultimul rând, un aspect important ce merită luat în considerare atunci când lucrezi de acasă este contactul cu lumea externă. E recomandat să ieși dimineața pentru cel puțin 10 minute pentru a vedea lumina naturală a soarelui. Această “întâlnire” cu razele soarelui poate avea efectul unei cafele și îți poate regla ritmul pentru tot restul zilei. De asemenea, aerul curat de afară este extrem de benefic și sănătos. Ieșirile regulate în contextul în care lucrezi de acasă pot preveni simptomele depresiei și anxietății, și de asemenea îți cresc starea de bine și nivelul de fericire.
În final, e important de menționat faptul că aceste recomandări sunt doar câteva dintre aspectele de care merită să ții cont atunci când lucrezi online de acasă. Pentru a avea o experiență cât mai plăcută atunci când lucrezi online de acasă, consultă-te cu tine însuți. Vezi ce îți transmite corpul că are nevoie în fiecare moment. Poate este vorba de nevoia de mișcare, poate că e senzația de foame, ori poate e dorința de a-ți vedea din nou colegii de muncă. Tot ce trebuie făcut e să ai un contact cât mai autentic cu tine.
Sursa foto: pexels.com
”Oamenii ar vrea ca binele să li se întâmple, să li se ofere de-a gata, fără ca ei sa facă ceva pentru el. Ori așa ceva nu se poate! Nimic nu se face fără noi, fără participarea noastră. Starea de bine apare abia după ce am experimentat starea de rău. Abia după ce am văzut ce nu ne place, ce ne doare, ce ne face să suferim, abia atunci înțelegem că nu mai vrem și începem să ne căutam binele. Insă binele îl găsim doar în legatura noastră cu creatorul, cu Dumnezeu.” http://oficialmedia.com/de-ce-au-oamenii-nevoie-de-repere/
EXCLUSIVE BREAKING NEWS
Analiza unui sociolog: Guvernul Bolojan și pedepsirea săracilor. De ce să te bați cu bogații, mai bine tai de la mamele minore
„Atmosfera sfârșitului unei domnii”: Gheorghe Piperea asupra moțiunii de cenzură împotriva lui von der Leyen
Furtună devastatoare în Sinaia: Vântul a smuls acoperișuri, a doborât copaci și a blocat traficul
Partidul AUR a fost amendat cu 25.000 de euro pentru nerespectarea datelor cu caracter personal
Un ciclon mediteranean ar putea lovi România și Bulgaria dupa data de 9 iulie
Sinteza zilei. Cele mai importante evenimente naționale și internaționale, 3 iulie 2025
SPIRITUALITATE
Povestea incredibilă e medicului Ioan Boilă. Cum a reușit să trateze gratuit mii de oameni încă din anii 90
Sfaturi de viață de la Dr. Ioan Boilă: „Omul nu e doar un trup bolnav, ci un suflet care suferă”
Cum poți purifica energiile din locuința ta pas cu pas?
Proverbe japoneze. Fără oameni simpli, nu există oameni mari
Te ajutam sa faci bagajul!
SANATATE
Cum influențează stresul sănătatea mintală și fizică?
De ce scade producția de colagen odată cu înaintarea în vârstă și cum poți contracara acest proces
Cum te poate ajuta masajul feței și al gâtului în prevenirea bolilor neurodegenerative precum Alzheimer
Tratamente complementare și remedii naturale în sprijinul celor care luptă cu cancerul
Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Abuzului şi Traficului Ilicit de Droguri
”O spun clar și ferm: toleranță zero pentru fraudarea concediilor medicale!”
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
Deputat Aurelian Cotinescu: ”Moțiunea AUR, SOS și POT a fost doar o încercare disperată de a arunca România în incertitudine”
Investiție în educație și eficiență energetică: Grădinița nr. 3 din Târgoviște va fi redeschisă în această toamnă
Facultatea de Științe Politice, Litere și Comunicare, Universitatea „Valahia” din Târgoviște – Admitere 2025