Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Trei aspecte de luat în considerare când lucrezi de acasă

În timpul pandemiei din ce în ce mai multe locuri de muncă unde angajații mergeau fizic la lucru au trecut în sistem online. Astfel, angajații puteau rămâne acasă în timpul programului de muncă. Pentru mulți, dincolo de limitările și necazurile pandemiei, acest sistem de lucru a adus multe beneficii. Printre acestea se numără faptul că lucratul online de acasă i-a ținut aproape de cei dragi, le-a oferit confortul propriei case și i-a scutit de drumul până la serviciu și înapoi. Odată ridicate restricțiile impuse din pricina pandemiei, majoritatea companiilor ce au implementat sistemul de lucru în online și-au chemat din nou angajații să lucreze în modul clasic. Totuși, companiile ce au observat că performanța angajaților a fost ridicată și în sistemul online, le-au oferit acestora opțiunea de a lucra în continuare de acasă atunci când doresc. Dacă și tu te afli printre cei care aleg această opțiune, iată trei sfaturi pentru atunci când lucrezi de acasă. 

 

Trei sfaturi pentru când lucrezi online de acasă 

  1. Ține minte să verifici cele mai bune oferte la comenzile de mâncare livrată acasă. Un aspect foarte important al performanței în muncă este nutriția corespunzătoare. Totuși, gătitul nu este pe lista de posibilități a unei persoane ce se află în timpul programului de lucru, fie acesta și online. Astfel, nu uita să arunci un ochi pe foodnation.ro pentru a vedea ce feluri de mâncare de acolo se potrivesc cu poftele tale dintr-o zi de lucru. Spre exemplu, o masă sănătoasă și gustoasă poate fi adusă prin livrare la domiciliu de aperitive gătite, care se află la un click distanță.
  2. Creează acasă un mediu propice pentru activitatea specifică locului tău de muncă. Mai exact, încearcă să lucrezi pe cât posibil la birou, nu în pat sau de pe fotoliu. Astfel, vei simți că lucrezi și de fiecare dată când vei fi distras, mediul creat îți va reaminti că ești în timpul programului de lucru. Altă acțiune ce poate fi considerată pentru crearea unui mediu de lucru potrivit este îmbrăcatul hainelor cu care ai fi mers în mod normal la muncă. De asemenea, merită încercată și oprirea dispozitivelor ce nu ar fi existat la locul de muncă, precum televizorul sau radioul.
  3. Nu în ultimul rând, un aspect important ce merită luat în considerare atunci când lucrezi de acasă este contactul cu lumea externă. E recomandat să ieși dimineața pentru cel puțin 10 minute pentru a vedea lumina naturală a soarelui. Această “întâlnire” cu razele soarelui poate avea efectul unei cafele și îți poate regla ritmul pentru tot restul zilei. De asemenea, aerul curat de afară este extrem de benefic și sănătos. Ieșirile regulate în contextul în care lucrezi de acasă pot preveni simptomele depresiei și anxietății, și de asemenea îți cresc starea de bine și nivelul de fericire.

În final, e important de menționat faptul că aceste recomandări sunt doar câteva dintre aspectele de care merită să ții cont atunci când lucrezi online de acasă. Pentru a avea o experiență cât mai plăcută atunci când lucrezi online de acasă, consultă-te cu tine însuți. Vezi ce îți transmite corpul că are nevoie în fiecare moment. Poate este vorba de nevoia de mișcare, poate că e senzația de foame, ori poate e dorința de a-ți vedea din nou colegii de muncă. Tot ce trebuie făcut e să ai un contact cât mai autentic cu tine.  

 

Sursa foto: pexels.com

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share