Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Tu cum alegi sa fii: o victima sau un om puternic?

Simplul fapt ca te refuzi sa te mai percepi ca o victima neajutorata iti poate aduce in prim planul mintii puterea ta interioara.

Gandurile pot fie sa iti diminueze puterea si ca atare capacitatea de a face fata si a rezolva problemele cu care te confrunti, sau pot sa iti dea puterea necesara sa depasesti orice obstacol.

Daca iti plangi de mila si te victimizezi nu ai motivatie si energie sa faci schimbarile necesare.
Daca tu crezi despre tine ca esti mai puternic decat situatiile neplacute cu care te confrunti, gasesti solutiile potrivite si actionezi.

O victima cauta intelegere, sprijin si suport emotional din partea altora si atunci cand le primeste se afunda si mai mult in credinta ca este neajutorata si napastuita. De asemenea, o victima asteapta sa fie salvata, isi doreste ca altcineva sa isi asume responsabilitatea vietii ei, dand vina pe alti oameni si circumstante pentru nefericirea ei.

O persoana puternica nu cauta si nu accepta ca altii sa o priveasca cu mila. Oricat de greu ii este, are intotdeauna o atitudine optimista, realista si functionala, orientata catre depasirea cat mai rapida a situatiilor neplacute cu care se confrunta.

O victima vorbeste oricui doreste sa o asculte despre cat de greu ii este ei, insa nu actioneaza sa iasa din situatiile nefavorabile. Un om puternic, chiar si atunci cand se confrunta cu probleme, este rezervat in a se plange si isi investeste energia psihica si fizica in solutii si actiune.

Tu cum alegi sa fii: o victima sau un om puternic?

Ursula Sandner

Distribuie acest articol Oficial Media
Share