Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Tu de unde iti cumperi inghetata?

In sezonul estival, inghetata este cea mai buna metoda de racorire, atat pentru copii, cat si pentru adulti. Aceasta se gaseste la orice colt de strada, insa trebuie sa avem foarte mare grija de unde o cumparam, daca printre atatea grade cu plus ne gandim si la propria sanatate. Conditiile de depozitare a inghetatei sunt foarte importante, insa nu toti comerciantii tin cont de ele.

Cu aroma de ciocolata, vanilie, fistic, fructe de padure sau fructe exotice, inghetata este pe placul tuturor. Pe timp de vara, pe masura ce mercurul din termometre atinge cote din ce in ce mai inalte, creste si nevoia consumului de produse reci, inghetata fiind la indemana oricui, pentru toate gusturile si toate buzunarele. Pentru ca este un produs de sezon, inspectorii DSV si-au indreptat atentia catre ea, intensificand controalele in aceasta perioada la produsele de origine animala si non-animala.

“Nu au fost gasite nereguli la inghetata, vitrinele corespund tuturor standardelor. Avem insa o mica problema ce trebuie remediata urgent, reprezentata de depozitarea sucurilor si produselor reci, inclusiv inghetata, afara, in soare, nefiind asigurate conditiile optime de pastrare de catre unitaile comerciale mari. Deja colegii mei au luat legatura cu directorii de magazine in acest sens.” a spus Directorul DSV, Sandu Tolea.

Riscul de a cumpara produse reci in stare de degradare creste daca le achizitionam de la magazinele mici, de cartier, unde comerciantii isi expun marfa si pe trotuar. La fel se intampla si cu lazile frigorifice in care este depozitata inghetata, acestea fiind pozitionate in afara societatilor comerciale. Inspectorii Directiei Sanitar-Veterinare fac un apel catre cetateni, pentru ca acestia sa sesizeze astfel de situatii, pentru a nu isi pune propria sanatate in pericol.

Asadar, inainte de a va satisface micile placeri culinare, racorindu-va cu produse reci si aromate, nu ezitati sa va ganditi in primul rand, la sanatatea dumneavoastra.

“Sanatatea este mai scumpa decat orice si trebuie sa militam cu totii pentru a avea un status de sanatate bun al populatiei.”(Sandu Tolea – Director DSV Dambovita)

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share