Tu știi cum să previi pierderea datelor importante de pe hard disk-ul laptopului tău?

Nu este o noutate că este suficient să faci backup periodic și să stochezi datele în altă parte, de exemplu, pe o unitate externă, în cloud sau pe un al doilea computer. Dacă datele sunt șterse sau discul eșuează, există întotdeauna o copie a celor mai importante informații. Cu toate acestea, trebuie să îți amintești să faci o copie de rezervă în mod regulat.

pierderea datelor de pe hard

Ce poți face pentru evitarea pierderii datelor de pe laptop?

În afară de evenimentele neprevăzute, înainte de o defecțiune, computerul îți spune adesea că ceva nu este în regulă. Intervenind la timp, vei putea să îți securizezi și să îți salvezi datele. De asemenea, poți influența viața hard disk-ului prin comportamentul tău, de exemplu datorită procedurii de curatare laptop. Mai jos sunt prezentate câteva sfaturi despre cum să previi pierderea fișierelor tale.

  • Cea mai frecventă cauză a pierderii datelor este o defecțiune a hard disk-ului. Pentru a prelungi durata de viață fără probleme, nu uita să oprești computerul înainte de a-l transporta, de exemplu într-o geantă, să nu-l expui la șocuri în timpul lucrului și nu opri laptopul ținând apăsat butonul de pornire. Transportul unui laptop pornit în timp ce unitatea încă funcționează poate deteriora capetele și suprafața platourilor.
  • Dacă laptopul tău începe să funcționeze lent, poate fi un simptom al unei defecțiuni a discului. Atunci ai nevoie de o diagnoză gratuită la un service calculatoare, unde ți se va verifica discul, sistemul și ți se va propune o soluție. Mai bine nu aștepta ca Windows-ul să se oprească, pentru că atunci poate fi prea târziu.
  • Dacă bateria și-a pierdut din eficiență după câțiva ani de la achiziționarea laptopului, iar computerul este folosit doar pe adaptor, nu uita să nu deconectezi adaptorul dacă nu oprești mai întâi laptopul. Întreruperea bruscă a alimentării poate deteriora definitiv hard disk-ul laptopului.

Ce se întâmplă dacă datele au fost șterse de pe disc?

Dacă datele sunt șterse din greșeală sau discul este formatat, oprește computerul și mergi la un service informatic profesionist unde specialiștii în domeniu vor analiza posibilitatea de a recupera fișierele șterse. Utilizarea în continuare a laptopului poate cauza suprascrierea datelor și pierderea lor irecuperabilă.

Dacă laptopul tău funcționează încet, se blochează, nu mai pornește sau există alte probleme cu funcționarea lui, merită să optezi pentru o diagnoză la un service profesionist pentru remedierea eventualelor probleme.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share