Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

TUDOR NICOLAU este vicecampion mondial  la Jocurile Mondiale de Iarnă Special Olympics de la Torino

Sportivii noștri au scris istorie la Jocurile Mondiale de Iarnă de la Torino!

Printre ei s-a aflat și vulcăneanul TUDOR CRISTIAN NICOLAU care a câștigat medalia de argint.

Au înfruntat frigul, emoțiile și provocările cu o forță incredibilă, iar  acum îi celebrăm pentru curajul și performanța lor!

Aurul strălucește pentru România prin:

Andrei Cupșa – Slalom uriaș, nivel avansați

Casian Munteanu – Slalom uriaș, nivel intermediar

Argintul sclipește cu mândrie pentru:

Tudor Nicolau – Slalom uriaș, nivel intermediar

Iarina Crișan – Slalom uriaș

Bronzul strălucește la gâtul unei campioane:

Maria Mihai – Slalom uriaș, nivel începători

Și pentru că adevărații campioni nu se măsoară doar în medalii, îi onorăm cu toată dragostea noastră pe:

Beatrice Sava – Medalie de participare, slalom uriaș, nivel începători

Mara Oprea – Medalie de participare, slalom uriaș, nivel începători

Armis Matei – Medalie de participare, slalom uriaș, nivel începători

Theo Bucur – Medalie de participare, slalom uriaș, nivel începători

Cristi Ardeleanu – Locul 4, slalom uriaș, nivel începători.

Pentru perfomanța sa, Tudor Nicolau va fi răsplătit de autoritățile locale din municipiul Vulcan cu  titlul de CETĂȚEAN DE ONOARE”  pentru rezultate deosebite, obținute în sport, la nivel Mondial.Pentru obținerea acestei performanțe, Tudor  s-a antrenat pe pârtiile de la Straja, dar și alături de colegii săi din echipa națională și  antrenorului cadru didactic asociat Dumitru Vasilescu de la Academia de Studii Economice din București.  ”Când argintul e de aur! Este foarte trist pentru un sportiv care așteaptă patru ani să ajungă la Olimpiadă, în cazul de față la Jocurile Mondiale de Iarnă Special Olympics din Rusia din 2021, ca mai apoi să vină pandemia și să se amâne un an, iar mai târziu să înceapă războiul și să fie anulate până în 2025. După opt  ani de așteptare a venit momentul mult așteptat al participării, în sfârșit. Dar, ce decepție mai mare poate fi când te pregătești atât, aștepți atât, iar cu o săptămâna înainte de plecare faci febră 38,6*C, rău, greață, probleme digestive? Cât mai poți fi în formă, în tonus, după o săptămână de antibiotice? Totuși, tu nu te-ai plâns, nu ai renunțat, ai intrat în competiție, mai mult, ai fost plasat în cea mai echilibrata diviziune și ai luptat până la capăt. Felicitări din tot sufletul, Tudor! Deși ai luat locul doi în cea mai echilibrată grupă, diferența între tine și locul întâi  din partea gazdelor, a fost de doar 0,180 secunde, iar din lotul României ai avut cel mai bun timp, concurând, repet, cu febră și cu probleme digestive.

Așa cum am mai spus, bucuria ta este nemărginita noastră fericire. Suntem mândri de tine, toți cei care te susținem, iar pentru asta îți mulțumim din tot sufletul. Nu ne-ai înșelat așteptările celor care am crezut în tine și care te iubim. Nu te-ai plâns, nu te-ai fofilat, ci te-ai luptat ca un adevărat soldat, indiferent de condiții și de grupă. Iar pentru că cineva ți-a spus, ca să nu îți faci iluzii, că podiumul are doar trei  locuri când a auzit că mergi la Jocurile Mondiale, nu te necăji, acum poate afla că unul dintre cele trei a fost locul tău. Încă odată ți-ai făcut mama mândră, ai făcut în așa fel încât să stea cu fruntea sus oriunde, cu privirea senină, iar cu ochii, înlăcrimați de bucurie.

Felicitări, fost soldățel, de acum Soldat Universal!” a ținut să transmită Alin Theodorescu, unul dintre susținătorii și îndrumătorii lui Tudor Nicolau. Tânărul vulcănean cu sindrom Down  este pasionat de fotografie și drumeție și a participat la multe competiții sportive, unde a obținut rezultate remarcabile.

 

România a câștigat mai mult decât medalii, la Torino.  A câștigat respect, admirație și un loc în inima tuturor celor care cred în puterea sportului de a transforma vieți.

Cu prilejul Jocurilor Mondiale, la Torino are loc Summit-ul Global al Tinerilor Lideri Special Olympics, eveniment ce reunește echipe unificate de tineri cu și fără dizabilități din toate colțurile lumii, cu scopul de a-i motiva, încuraja și inspira să conducă proiecte de impact social și de incluziune în școlile și comunitățile lor. România va fi reprezentată de David Nastasia-Constantin (sportiv lider Special Olympics) şi Eva Nastasia-Constantin (partener), ambii din Ploiești, alături de un mentor de la Special Olympics România.

Mai multe detalii despre Summitul de Tineret, aici: Global Youth Leadership Summit – Special Olympics World Winter Games Turin 2025.

Special Olympics este o mișcare globală care valorifică potențialul uman prin puterea transformatoare a sportului. Special Olympics ajută persoanele cu dizabilități intelectuale să fie acceptate și implicate ca membri activi ai comunităților din care fac parte, pentru a crea o societate tolerantă, deschisă tuturor abilităților. Folosind sportul drept catalizator, împreună cu programele colaterale de sănătate și educație, Special Olympics luptă împotriva pasivității, discriminării și intoleranței.

Din 2003, Special Olympics România a ajutat peste 27.000 de copii, tineri și adulți cu dizabilități intelectuale să devină cetățeni activi ai comunității.

 

 

 

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share