Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Tulpina politică și intubarea liderilor la PLUS-presiune

Rădăcinile unui partid devin mai puternice pe măsură ce presa îi face publicitate. Tulpina lui crește, face fructe și înflorește mai ceva ca în legendele cu supereroi. Tulpina de Politic19 sau intubarea liderilor cu PLUS-presiune a paralizat scena politică. Comenzile clare la care trebuie să se supună președintele țării, președintele partidului de guvernământ, premierul și președintele celui mai mare partid îi va scoate pe aceștia din politică în cel mai scurt timp. Poate chiar vor fi colegi cu Dragnea, dacă pierd suportul presei.

Când pierzi contactul cu cronicarii, când influencerii nu mai fac echipă cu tine, atunci ești condamnat să dispari. Acasă sau la pușcărie. Nimeni niciodată nu a câștigat împotriva massmediei. De fapt aceasta este definiția: massmedia oferă direcția social-politică!

Jurnaliști, bloggeri, influenceri – cetățeni cu drept de vot

Spuneam într-un articol că pentru o campanie electorală nu contează câte mâini ai strâns ci câte mâini scrie presa că ai strâns. Referire la salutul ”cu beneficii” din teritoriu. Aici în Dâmbovița lupta s-a dat între PSD și PNL, care să se ducă după soare, care să crească mai repede și mai mare. Și vorba președintelui PNL, Virgil Guran: ”voi cei din presă sunteți pesediști”. Mda, așa a declarat Guran anul trecut la una din ultimele conferințe de presă.

Jurnaliștii nu fac politică așa cum nu fac politici medicale. Dar pot scrie despre orice gripă banală că este virusul apocaliptic. Numărul de victime va fi direct proporțional cu stimulii pozitivi pe care îi primește. Cronicarul nu este membru de partid dar are dreptul să fie de acord sau nu, cu anumite grupări, cu anumiți politicieni, are dreptul să aibă afinități. Uneori nu este vorba de bani, alteori da. Nici despre înțelepciune și prostie nu este vorba. Jurnalistul are tot dreptul din lume să fie prost și ticălos, ca orice alt individ prost. El, influencerul, este cetățean cu drept de vot.

FWB. Prieteni cu beneficii

Dacă privim la contractele cu principalele trusturi de presă, niciodată cronicarii nu au primit sume de-a dreptul colosale, așa cum s-a întâmplat în anul 2020 pentru promovarea pandemiei. Și când ești lovit de noroc, când șansa îți surâde o dată-n viață cu premiul cel mare, ai putea să nu pictezi tulpinile în culorile cerute de contractanți? Toate tulpinile: și cele medicale și cele politice… Cine are presa are puterea.

FWB. Prieteni cu beneficii. După cum afirmam, nu trebuie să fie vorba doar de bani, ci și/sau de plăcere. Pur și simplu să îți placă moaca ăluia despre care condeiezi. Sau despre atitudine – să aibă loc o relaționare amiabilă, corectă. Unii ar numi relația dintre presă și politică, în termeni vulgari, prostituție. Alții, obiectivi, ar numi-o FWB sau dușmani de moarte, din două una. Și să învățăm din istorie pentru a nu repeta greșelile: cine a avut presa a căștigat, a fost ales, a învins, cine nu, a fost scos pe ușa din dos a politicii, sau mai rău, a înfundat pușcăriile.

Nu ”angajările” l-au condamnat pe Dragnea, ci massmedia

În era ”Dragnea”, relația cu presa a fost una extrem de proastă, fapt care la nivel național a dus la scăderea în sondaje a social-democraților în favoarea PNL și USR. Dar aceste partide așa-zis de dreapta, nu au știut să gestioneze avantajul din prietenia cu presa, crezând că forța electorală li se datorează în exclusivitate. În sociologia comunicării, studiile arată că este total eronat să te bazezi pe propriul aparat de propagandă, fără parafa externă a grupurilor massmedia. Este ca și cum ai încheia un contract cu beneficiarul, dar fără ștampilă și semnătură.

În aceeași perioadă, la nivelul județului Dâmbovița, Rovana Plumb, după modelul național, a ignorat mare parte a jurnaliștilor regionali. A creat propriul aparat de propagandă, dar cum un contract neparafat nu are nicio valoare, s-a bucurat de hainele noi fără să-și vadă goliciunea și, desigur, a suportat consecințele. Fiindcă blogerul, jurnalistul sau influencerul nu este arbitru, ci jucător. Cronicarul se uită după moacă, după comportament, după afinități, poate și după ceva bani de benzină și cafea…cronicarul este subiectiv ca orice alt om. El joacă în echipa lui, iar la acea dată echipa lui era cea condusă de Corneliu Ștefan. El, influencerul, a avizat, semnat și parafat contractul lui Ștefan și familia Plumb a dispărut fără urmă.

Ce tulpină crește azi în Dâmbovița, pe lângă cea de covid

  • USR pierde vertiginos
  • Virgil Guran rămâne cam singurul om din PNL Dâmbovița cu care se poate comunica respectabil
  • Liberalii scad și ei în sondaje, dar au găsit un țap userist care le îndulcește panta
  • USR-ul a picat la fix pentru decontul gafelor politice ale lor și ale celorlalți.  Este ca un copil prost al pandemiei.
  • Nu același lucru se poate spune despre PLUS, care este un copil malefic
  • Fundația lui Cioloș este ca un doctor care intubează forțat politica românească. A îngenunchiat pe rând pe președintele țării-Iohannis, pe președintele partidului de guvernământ Orban, pe premierul Cîțu și pe președintele celui mai mare partid din România, Ciolacu.
  • Julien este întruchiparea asimtomatică a pandemiei totalitare ce va veni
  • Primarul Târgoviștei, Daniel Cristian Stan, crește în popularitate
  • Se menține în aceleași procente ale simpatiei, Corneliu Ștefan, la consiliul județean
  • Social-democrații câștigă procente la nivel de județ
Distribuie acest articol Oficial Media
Share