09/12/2021

Turism în Voivodina (Serbia)

Joi la restaurantul Loyd din Timişoara, Provincia Autonomă Voivodina, şi-a prezentat potențialul turistic pe care îl deţine . Aflată într-o zonă mirifică la granite cu judeţul Timiş, ţinuturile Voivodinei oferă posibilități de petrecerea timpului liber după dorinţa şi placul fiecăruia.

Organizaţia de Turism din Voivodina a adus la Timişoara un bogat program de promovare de unde nu lipseşte cultura, tradiţiile, felurile de mâncare deosebite şi nu în ultimul rând, muzica.

Voivodina poate oferi cam tot ce este legat de turism: istoric, balnear, de relaxare,  sporturi nautice pe lacurile din zonă. Doritorii pot îmbina un turism religios, etnografic,  gastronomic sau de vânătoare, sau de ce nu un turism al viei şi vinului

Timişul a finalizat până la granite pista de biciclete de-a lungul canalului Bega , mai e nevoie de aproximativ 100 km. pe teritoriul Serbiei , pentru a se lega Timişoara de Zrenjanin.

Turismul este în creştere în ultimii ani, timişorenii şi nu numai alegând să facă schimbul cu vecinii lor sârbii, şi chiar schimburi între românii din Serbia şi sârbii din România.

Muntele sfânt Fruska Gora deţine 16 mănăstiri ortodoxe,  Aquapark-ul Petroland , unic în această parte a continentului, sau de ce nu croazierele pe Dunăre, unde se poate servii cea mai renumită şi gustoasă ciorbă de peşte.

Serbia oferă multe lucruri de bun gust: Festivaluri, cum este cel al culturii de la Cuvin, al dovleacului de la Kikinda, de ţuică de la Biserica Albă, zilele berii de la Zrenianin, zilele românilor de la Cuvin, zilele ciupercilor de la Titel, zilele Brazilului de la Novi Sad, a plăcintelor de la Temerin, masa de prânz cioban din Srem, ale culesului de struguri de la Vârşeţ, dar şi altele.

Au fost prezenţi Consulatul Republicii Serbia la Timişoara, reprezentanţi ai Camerei de Comerţ dar şi ale unor organizaţii de turim din Voivodina, vicepreşedintele Guvernului provinciei Voivodina şi secretarul provinciei pentru economie şi turism şi directoarea Organizaţiei de Turism Voivodina.

Stejărel Ionescu

Distribuie acest articol Oficial Media
Share