Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Turist accidentat in Munții Bucegi și preluat de un elicopter SMURD

jdm 3

Ieri, 07 august a.c, în urma unui apel telefonic prin S.N.U.A.U. 112, jandarmii din cadrul Postului Montan Zănoaga împreună cu salvamontiştii au intervenit în Masivul Montan Bucegi, în sprijinul unei persoane accidentate, se arată în comunicatul de presă din partea IJJ Dâmbovița.

Bărbatul, în vârstă de 39 de ani, din București se afla într-o drumeţie cu bicicleta pe traseul montan Dichiu – Cuibul Dorului – Cota 1000. La un momentdat, în zona Dichiu a pierdut controlul vehiculului şi s-a accidentat. Persoanele aflate la fața locului au solicitat sprijinul salvatorilor montani, deoarece după impactul puternic persoana a intrat în stare de inconștiență.

Ajunşi la faţa locului jandarmii montani şi salvamontiştii i-au acordat tânărului măsurile de prim-ajutor, deoarece acesta prezenta multiple fracturi la membrele superioare, contuzii și escoriații în zona capului și a membrelor inferioare.

Turistul accidentat a fost  transportat în condiţii de siguranţă până la Cota 1000, de unde a fost preluat de un elicopter S.M.U.R.D. şi condus la Spitalul Clinic de Urgență “Floreasca” București pentru continuarea investigaţiilor medicale de specialitate.

Acţiunea de salvare a început în jurul orei 17.45 şi s-a încheiat la ora 20.30.

Turiştii aflaţi în dificultate în zona Masivului Montan Bucegi pot apela cu încredere numărul unic de urgenţă 112” sau numerele de telefon 0749.058037 / 0749.034639  pentru a solicita sprijinul imediat al jandarmilor montani.

 

                                                                             jdm 1 jdm 2 jdm 4

 

                     

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share