20/01/2021

Turiști salvați în Bucegi de echipa Salvamont Dâmbovița

Intervenție reușită a echipei Salvamont Dâmbovița. În legătură prin telefon cu Geo Badea, acesta ne-a declarat ca turiștii au fost aduși în siguranță în Lunca Padinii.
Turiști salvați
Unul dinte cele mai dificile trasee turistice din România, traseu interzis turiștilor neînsoțiți de membri salvamont, a fost la un pas de a face victime în această seară. Profesionalismul echipei Salvamont Dâmbovița a făcut ca pe Valea Horoabelor să nu asistăm la o tragedie. Felicitări, băieți!
Sambata, 16.11.2019, in jurul orei 17.30, am fost anuntati prin Dispeceratul National Salvamont, ca doua persoane au ramas suspendate intr o zona de abrupt de pe Canionul Horoabe din Muntii Bucegi.
Incercand sa dirijam pe cei doi prin telefon, nu am reusit, persoanele fiind total debusolate si neputandu-se orienta din cauza intunericului si al lipsei marcajelor, motiv pentru care, trei salvatori montani, din cadrul Serviciului Public Judetean Salvamont-Salvaspeo Dambovita, s au deplasat la locul cu pricina, reusind sa i ghideze pe cei doi, catre zona Padina, unde aveau parcata masina. Cei doi turisti, din Bucuresti, echipati corespunzator, au incercat coborarea canionului, neasigurandu se ca au suficient timp la dispozitie pentru parcurgerea traseului.
Mentionam faptul ca, accesul pe Canionul Horoabe se face numai insotit de ghid montan, sau, la cerere, cu asistenta salvamont, intrucat face parte din categoria traseelor alpine, nemarcate si greu accesibile, ne-a declarat prof. Geo Badea, membru Salvamont Dâmbovița.
Pentru orice detaliu legat de traseele montane, marcate sau nemarcate din Muntii Bucegi, va rugam sa contactati Serviciul Public Judetean Salvamont-Salvaspeo Dambovita. Telefon: 0726686685
Distribuie acest articol Oficial Media
Share