Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

”Ucraina are nevoie de capabilități de înaltă calitate, cantități mari și rapide”

Secretarul general Jens Stoltenberg a subliniat sprijinul durabil al NATO pentru Ucraina într-un apel cu liderii transatlantici de marți (3 octombrie 2023). „Pe măsură ce Rusia își continuă războiul brutal, suntem cu toții angajați să sprijinim Ucraina atât timp cât este nevoie”, a spus dl Stoltenberg. Apelul a fost găzduit de președintele american Joe Biden, reunind liderii G7 cu conducerea NATO și a Uniunii Europene, precum și Polonia și România ca copreședinți ai grupului Bucharest Nine (B9).

Dl Stoltenberg a subliniat importanța sprijinului continuu acordat Ucrainei ca singura modalitate de a obține o pace justă și durabilă. El a salutat faptul că Aliații împart povara în mod echitabil, aproximativ jumătate din sprijinul militar promis pentru Ucraina provenind din SUA, iar cealaltă jumătate din partea Aliaților europeni și Canada. El a subliniat, de asemenea, pașii făcuți la Summit-ul de la Vilnius pentru a aduce Ucraina mai aproape de Alianță decât oricând înainte – inclusiv eliminarea cerinței privind un Plan de acțiune pentru aderare, înființarea Consiliului NATO-Ucraina și un pachet major pentru a obține interoperabilitatea deplină. al forţelor ucrainene cu NATO.

Secretarul general a vizitat Kievul pe 28 septembrie, exprimând sprijinul ferm al NATO în cadrul întâlnirilor cu președintele Volodymyr Zelenskyy și guvernul său.

A doua zi, dl Stoltenberg a avut o intervenție  video la prima întâlnire a Forumului Internațional al Industriei de Apărare de la Kiev, subliniind că „Ucraina are nevoie de capabilități de înaltă calitate, cantități mari și rapide”. Acesta  a îndemnat vineri companiile de armament din ţările Alianţei să-şi accelereze producţia,  pentru a continua să satisfacă nevoile Ucrainei, cât şi pentru a ne asigura capacitatea de descurajare şi apărarea comună.

În timpul forumului, companiile ucrainene au semnat 20 de documente cu parteneri străini. Este vorba despre acorduri și memorandumuri privind fabricarea de drone, repararea și producția de vehicule blindate și muniții. Formatele de cooperare includ producția comună, schimbul de tehnologie și furnizarea de piese.

Un punct important al forumului a fost crearea ”Alianței Industriilor de Apărare”, la care se vor alătura producători de arme și echipamente militare din întreaga lume.

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin