28/07/2021

Ultimul weekend al stagiunii 2020 – 2021 la Teatrul de Stat Constanţa

ULTIMUL WEEKEND DIN STAGIUNEA 2020 – 2021 ESTE DEDICAT COMEDIEI SĂRBĂTORIM ZIUA INDEPENDENŢEI STATELOR UNITE ALE AMERICII CU „DESCULŢ ÎN PARC” DE NEIL SIMON

Ultimul weekend al stagiunii 2020 – 2021 a Teatrului de Stat Constanţa vine cu divertisment de cea mai bună calitate: o comedie franţuzească bulevardieră, una românească, iar ultimul spectacol, după piesa americanului Neil Simon, pentru a marca Ziua Independenţei Statelor Unite ale Americii, 4 Iulie.

Vineri, 2 iulie, de la ora 19:00, vă prezentăm, după o lungă perioadă în care nu s-a mai jucat, în principal din cauza pandemiei, „Cea mai frumoasă soţie”, de Eugene Labiche, un spectacol realizat, în premieră pe ţară la Constanţa, în 2016, de Mihai Constantin Ranin. Îi aparţin atât regia, cât şi scenografia şi ilustraţia muzicală.

„Cea mai frumoasă soţie” este o comedie de situaţie din lumea burgheziei pariziene, în care intriga se ţese în jurul unei preafrumoase femei, curtate de toţi bărbaţii din jurul ei. Eugene Labiche (1815 – 1888) era considerat de admiratorii săi egalul lui Moliere, comediile lui fiind mai complexe şi mai puţin grosiere decât multe alte producţii de acelaşi gen. „Dintre toate personajele care mi-au ieşit în cale şi pe care viaţa mi le-a oferit, am selectat burghezul. Prin excelenţă mediocru, atât în viciile cât şi în virtuţile sale, el se află la jumătatea drumului dintre erou şi ticălos, dintre sfânt şi desfrânat”, spunea dramaturgul referindu-se la opera sa.

În distribuţie: Florina Stănculeţ, Liviu Manolache, Nicodim Ungureanu, Andrei Cantaragiu, Remus Archip, Andu Axente, Luiza Martinescu, Adrian Dumitrescu, Florin Aioane, Laura Crăciun, Diana Vieriu, Cosmin Mihale, Florentin Roman.

Sâmbătă, 3 iulie, de la ora 19:00, „Gaiţele” lui Al. Kiriţescu, în regia lui Lucian Iancu şi cu Dana Dumitrescu în rolul principal, un spectacol care anul viitor va împlini 10 ani, dar are acelaşi succes la public ca în prima zi.

O familie temperamentală, în care scandalurile sunt un mod foarte firesc şi plăcut de a-şi petrece timpul, ca şi contemplarea cortegiilor funerare care trec pe stradă. Tragediile ce se întâmplă în propria casă sunt privite cu aceeaşi nonşalanţă şi cu aceeaşi superficialitate, ba sunt chiar provocate, cu un fel de voluptate a răului.

Dana Dumitrescu, Maria Lupu şi Cristina Oprean alcătuiesc trio-ul babelor cartofoare, iar Andu Axente, Lana Moscaliuc şi Luiza Martinescu – triunghiul conjugal din care germinează tragedia. Adrian Dumitrescu şi Remus Archip joacă rolurile celor doi fraţi aflaţi în competiţie pentru întâietate, Laura Iordan Adrian, pe al nevestei al cărei vis este să ajungă la Paris, iar Mirela Pană şi Liliana Cazan fac deliciul spectatorilor cu nesfârşitele certuri casnice între „Fraila”(Fraulein) cu accent nemţesc şi Zamfira cu accent oltenesc.

Scenografia este semnată de Lăcrămioara Dumitraşcu, iar coregrafia, de Raimonda Potlog.

Duminică, 4 iulie, de la ora 19:00, „DESCULŢ ÎN PARC” de Neil Simon, regia Liviu Manolache, scenografia Eugenia Tărăşescu Jianu.

„Desculţ în parc” aduce pe scenă două poveşti de dragoste care se potenţează reciproc şi le aminteşte tuturor cât de important este să se bucure, fără teamă şi fără constrângeri, de orice clipă a vieţii. Cât de important este ca, din când în când, să lăsăm la o parte grijile şi să ne aventurăm desculţi în parc. Cei aflaţi la începutul căsniciei vor rezona cu dificultăţile pe care cuplul tânăr le întâmpină, iar cei care au renunţat la dragoste vor vedea că întâlnirile fericite pot apărea chiar şi în a doua jumătate a vieţii şi pot răscoli sentimente uitate.

În distribuţie: Florina Stănculeţ, Nina Udrescu, Tani Ştefu, Liviu Manolache şi Cosmin Mihale.

Cu aceste trei spectacole ne luăm rămas bun şi vă asigurăm că ne vom reîntâlni curând, la spectacole estivale, iar la începutul lunii septembrie, pentru un start în forţă al stagiunii 2021 – 2022.

* * *

Asigurăm spectatorii că în Teatrul de Stat Constanţa sunt aplicate toate măsurile de protecţie prevăzute de normele legale în vigoare, în contextul pandemiei de Covid 19.
* * *

Biletele la spectacolele Teatrului de Stat Constanţa pot fi achiziţionate fie online, prin platforma www.mystage.ro , fie de la casa de bilete a Teatrului de Stat Constanţa – Bulevardul Ferdinand Nr. 11

Vă mulţumim că ne sunteţi mereu alături şi vă aşteptăm cu drag la teatru!
www.teatruldestatconstanta.ro
www.facebook.com/teatruldestatconstanta
https://www.instagram.com/teatruldestatconstanta

Distribuie acest articol Oficial Media
Share