Crucea Roșie Română, cu sprjinul Crucii Roșii Americane, a trimis în luna august, 18 tiruri cu peste 470 de tone de alimente de bază, cetățenilor ucraineni din Cernăuți și Uzhhorod.
Ajutorul umanitar a constat în: 30000 cutii lapte praf, 47 280 kg mazare, 47 840 kg orez, 50 000 kg zahăr, 47 990 kg făină de grâu, 92 832 supe instant, 65 000 cutii sos tomate si 303 556 conserve (carne de vită, carne de porc, pate) în valoare de 900 000 USD. Toate produsele au fost predate Crucii Roșii Ucrainene și vor fi distribuite populației vulnerabile afectate de conflict. ”Ultimul transportul umanitar a plecat astăzi de la depozitul Crucii Roșii Române și va ajunge mâine în Ucraina. Urăm drum bun colegilor noștri și mulțumim Crucii Roșii Americare pentru sunținere. Crucea Roșie Română a fost alături de populația ucraineană vulnerabilă încă de la începutul războiului, alocând resurse și oferind sprijin logistic, uman și material atât cetățenilor ucraineni ajunși la noi în țară, cât și celor rămași acasă. Cu toții au nevoie în continuare de ajutorul și protecția noastră, pe care le vom oferi prin toate mijloacele de care dispunem”a ținut să transmită directorul general al CRR, Ioan Silviu Lefter.
Convoaiele umanitare ale Crucii Roșii Române au purtat în mai multe rânduri mesajul de solidaritate și de speranță peste graniță, în Ucraina, către civilii ucraineni rămași acasă, în condiții tragice, care aveau nevoie să simtă că nu sunt singuri în fața dramei. Materialele umanitare au ajuns în Ucraina în regiunile: Cernăuți, Uzgorod și Odessa și au fost distribuite către populația în nevoie de pe întreg teritoriul țării.
 Iar marți, 30 august 2022, Crucea Roșie Română a deschis, în București, magazinul social “Humanity concept store”, un spațiu unde vor fi asistați refugiații ucraineni cu alimente, produse sanitare și de igienă, dar și articole de îmbrăcăminte.
Crucea Roșie Română își extinde astfel activitatea pentru a răspunde nevoilor umanitare în creștere ale cetățenilor ucraineni.
Inaugurarea magazinului social a avut loc în cadrul unui eveniment moderat de Iuliana Tudor, ambasador al Crucii Roșii Române, și a avut ca invitați parteneri de bază ai magazinului social. Magazinul, situat pe strada D.I. Mendeleev, nr. 7-15, este dechis de luni până vineri, între orele 10.00-16.00.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share