Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Un copil de 13 ani din județul Bistrița-Năsăud a murit după un antrenament de fotbal

Un copil de 13 ani dintr-o localitate din județul Bistrița-Năsăud a murit după un antrenament de fotbal. Primarul comunei și una dintre profesoarele băiatului susțin că el ar fi consumat mai multe doze cu băuturi energizante.

Antrenamentul a durat aproximativ 75 de minute, iar la final, după ora șase seara, cel responsabil de pregătirea copiilor a plecat. Cei mici însă au mai rămas pe teren. La un moment dat, băiatul a căzut ca secerat. Colegii lui au sunat la 112, apoi și-au anunțat părinții.

Marius Rus, reprezentant ISU Bistrița Năsăud: „Au găsit tânărul inconștient, în stop cardio-respirator, protocolul a fost continuat și de terapia intensivă aproximativ o oră. Din păcate medicul a fost nevoit să declare decesul”.

Alexandru Boldiș, antrenor: „Copiii au spus că, după aproape 10 minute, brusc îl doare în piept și că se simte foarte rău, să sune la ambulanță că îi e rău și și-a pierdut cunoștința”.

Primarul comunei susține că băiatul ar fi consumat mai multe doze cu băutură energizantă.

Ioan Borș, primarul comunei Maieru: „S-a întamplat, din spusele colegilor, din cauza faptului că ieri a consumat niște doze de energizante. Copiii spuneau că a consumat două în timpul zilei, dar după antrenament antrenorul lor a plecat și au mai rămas să consume fiecare ce avea, apoi a mai luat unul”.

Una dintre profesoare susține că a aflat, din discuțiile cu elevii, același lucru.

Anuța Bolfă, dirigintă: „Am auzit și eu pe colegi că ar fi băut unul dimineața”.

Comunitatea este îndurerată de moartea copilului.

Mama unui coleg: Băiatul meu i-a pus mâna pe piept și a văzut că inima îi bate tare și atunci s-a speriat și a sunat pe mama lui și i-a spus că îi e rău, din păcate nu au mai putut face nimic”.

Adrian Crăciun, directorul liceului Tehnologic Maieru: „Este o problemă cu aceste energizante și se pare că una dintre cauze ar fi această nouă problemă în societatea noastră”.

Potrivit surselor judiciare, băiatul ar fi făcut infarct miocardic, însă medicii legiști urmează să comunice exact cauza decesului.

Adolescentul făcea sport de mai mult timp și nu era cunoscut cu probleme medicale. Familia mai are doi copii, de trei și șapte ani.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share