Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Un dâmboviţean a boxat pentru titlul mondial WBO la categoria grea. L-a înfruntat pe Joseph Parker

Un pugilist dâmboviţean la origini a avut şansa vieţii sale, de a intra în posesia titlului mondial WBO la categoria grea.

Răzvan Cojanu, care are 30 de ani, este stabilit de mult timp peste ocean, în Statele Unite ale Americii, şi a început să boxeze la profesionişti în urmă cu şase ani. Recent, pugilistul care a copilărit în comuna dâmboviţeană Pucheni a avut şansa de a boxa pentru titlul mondial WBO la categoria grea cu Joseph Parker, cel care deţine centura. Iniţial, adversarul neozeelanezului ar fi trebuit să fie Hughie Fury. Dar britanicul s-a accidentat şi a renunţat la meci, iar organizatorii meciului l-au invitat pe Răzvan Cojanu. Românul nu a stat pe gânduri şi a acceptat imediat să intre în ring. Meciul dintre cei doi grei s-a organizat în Noua Zeelandă, la Auckland, şi s-a încheiat cu victoria lui Parker. Neozeelandezul a câştigat la puncte după cele 12 runde.

Cojanu ar fi putut fi al cincilea român campion mondial

Răzvan Cojanu ar fi putut dedevi al cincilea campion mondial al României, după Mihai Leu, Leonard Doroftei, Adrian Diaconu şi Lucian Bute. A pornit cu şansa a doua în meciul cu Joseph Parker, un pugilist mai experimentat şi mai bine cotat, dar nu s-a făcut de râs. Cei mai mulţi îl vedeau învins prin K.O., însă dâmboviţeanul a fost peste aşteptări şi i-a făcut faţă neozeelandezului.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">