Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Un grup de tineri dâmbovițeni vor descoperi secretele Europei de la poalele vulcanilor

Europa de la poalele vulcanilor este fascinantă. Ea ascunde secretele civilizațiilor care au întemeiat frumoasele orașe de pe coasta Amalfi și adăpostește numeroase vestigii ale acelor vremuri. Toate aceste comori culturale vor fi descoperite și admirate de către un grup de 3 tineri de 18 ani din Dâmbovița.

Ei sunt ultimul grup care vor călători în cadrul proiectului Descoperă Europa cu Tineri pentru Europa de Mâine, finanțat de Comisia Europeană, prin intermediul programului DiscoverEU Inclusion. Aventura lor va avea loc în perioada 30 noiembrie – 07 decembrie și reprezintă activitatea denumită Descoperă Europa de la poalele vulcanilor.

Cei trei tineri vor fi însoțiți de un lider de grup care îi va ajuta să conștientizeze impactul pe care această experiență îl va avea asupra lor. În timp ce vizitează locuri încărcate de istorie, care reprezintă repere culturale pentru țările care le găzduiesc, tinerii își vor putea îmbogăți cultura generală. În același timp, ei își vor dezvolta competențe și atitudini necesare pentru integrarea în societate și pe piața muncii.

Această experiență îi va ajuta pe tinerii cu oportunități reduse să devină mai conștienți de rolul lor în Uniunea Europeană și de importanța implicării lor în construcția unei societăți mai bune. În plus, ei își vor dezvolta competențe cheie precum comunicarea în limba maternă și în limba engleză, competențele de dialog intercultural, competențele sociale și civice, competențele digitale și altele.

Sunteți curioși să aflați cum se vor bucura tinerii de această aventură? Vă invităm să rămâneți alături de noi!

Redactat de

Echipa de proiect

Distribuie acest articol Oficial Media
Share