Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Un nou design? Trăiți în stil industrial!

Stilul industrial este poate cel mai unic dintre toate tendințele de design interior de astăzi. A devenit mai răspândit în America și în Anglia, iar tot mai mulți oameni caută și își doresc să trăiască într-un mediu unic și inspirat.

stil industrial

Stilul industrial (adesea numit ”loft” sau industrial) a fost inițial întâlnit în clădirile fabricilor vechi. Aceste apartamente se caracterizează prin spații deschise mari, tavane înalte și ferestre mari. Există o istorie îndelungată a locuințelor de tip mansardă în străinătate, dar, din păcate, sunt puține clădiri de acest tip disponibile. Fabricile și siturile industriale sunt demolate una după alta, iar cele câteva care au rămas sunt prea scumpe pentru a fi transformate în spații locuibile.

Nu vă descurajați, „gama de tonuri” specifică a stilului poate fi aplicată chiar și unui apartament simplu din centrul orașului, în anumite limite.

Stilul este caracterizat de soluții care subliniază unicitatea clădirii, de exemplu, țevile, grinzile, coloanele și zăbrelele nu sunt ascunse, ci mai degrabă evidențiate. Pereții și podelele sunt adesea lăsate în starea lor originală. Acestea pot fi din cărămidă, beton sau chiar tencuite. Este posibil să existe și pereți albi sau alți pereți de culoare neutră, dar merită întotdeauna să evidențiați măcar una dintre acestea.

Produsele cunoscute sub numele de gratare metalice pot reprezenta un adaos interesant.

Un gratar galvanizat, cu finisajul său metalic, se poate combina bine cu suprafețele din beton, perete și lemn.

Deoarece stilul rustic este deja caracterizat de sobrietate, predomină finisajele negre, albe, maro, gri și patinate, astfel încât o grilă de intrare se poate integra perfect.

Este, de asemenea, un moment bun pentru a fi minimalist în ceea ce privește mobilierul și accesoriile. Am văzut fitinguri cu rafturi de gratare care funcționează bine și care au transformat un dulap de tip garderobă într-o realitate pentru proprietarul casei.

Cu toate acestea, dacă reușim să găsim o piesă de mobilier vintage cu o formă interesantă, nu merită să o ratăm, deoarece poate fi o pată de culoare în casă.

Dacă ne ascultați pe noi, cu acest decor puteți folosi chiar și mobila metalică pe post de comodă în dormitor.

În ceea ce privește mobilierul, un fotoliu din piele Chesterfield uzat sau o pernă s-ar potrivi foarte bine cu gratarele metalice.

Totuși, aveți grijă să nu exagerați, deoarece toate acele obiecte vechi vă pot face să vă simțiți ca și cum ați locui într-un muzeu. Cel mai bine este să evitați acest lucru.

La început, apartamentele de tip ”loft” erau un spațiu de locuit preferat de tinerii artiști și iubitori de artă, așa că în decor puteți găsi obiecte extreme, picturi și sculpturi. Panourile vechi de semnalizare, plăcile emailate și uneltele sunt accesorii esențiale pentru acest stil. Acestea pot arăta foarte bine montate pe un perete cu un gratar de trecere, folosind un perete metalic ca accesoriu.

Materialul recomandat este oțelul inoxidabil.

Stilul nu folosește foarte multe textile, așa că perdelele pot fi lăsate deoparte, dar un covor antic, câteva perne decorative și pături pot înveseli întotdeauna camera de zi.

Iluminatul este un element cheie în stilul rustic. Puteți folosi lămpi de tavan, suspendate, de perete sau de podea, atâta timp cât se potrivesc bine cu interiorul. Puteți folosi becuri din fibră de carbon în corpurile de iluminat, care vor crea o strălucire caldă și vor crea o atmosferă plăcută oriunde. O lumină care strălucește printr-un gratar metalic împarte bine spațiul în ceea ce privește iluminarea. Încearcați-l!

Câteva cuvinte despre gratarele metalice, dacă nu sunteți familiarizați cu acest concept:

Gratarele metalice pot fi găsite în orice spațiu public în care doriți să asigurați un drenaj adecvat și un trafic pietonal sigur. De asemenea, acestea reprezintă soluția perfectă pentru drenarea noroiului la intrarea în casă. Covorașele textile nu sunt eficiente pentru toate tipurile de murdărie!

Mobilierul metalic și structurile de susținere construite din grătare în casele noastre sunt fixate cu elemente de fixare rapidă pentru a le oferi stabilitatea de care au nevoie. Se recomandă fixarea gratarelor în 4 puncte pe metru pătrat .

Pentru a vă face o idee, consultați magazinul nostru online de Gratare Metalice. Sperăm că cele menționate mai sus v-au stârnit interesul.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin