Un tânăr de 26 de ani, reținut de polițiștii din Băleni pentru comiterea infracțiunii de furt calificat

 La data de 10 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 2 Poliție Rurală Băleni au documentat activitatea infracțională a unui tânăr de 26 de ani, din localitatea Lazuri, bănuit de săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că, în nopatea de 2 spre 3 ianuarie, bănuitul ar fi pătruns în incinta unei unități de învățământ preșcolar de unde ar fi sustras un videoproiector.

Tânărul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, urmând ca pe parcursul acestei zile să fie prezentat magistraților pentru dispunerea de măsuri.

Notă: Facem precizarea că, în cazul prezentat, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 Cercetat de polițiști sub aspectul săvârșirii de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice

La data de 10 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 2 Poliție Rurală Băleni au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 63 de ani, din localitate.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că acesta nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Totodată, bărbatul a refuzat testarea cu aparatul etilotest și recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibației alcoolice.

Pe numele lui, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share