Uniți prin CREDINȚĂ pentru VIITOR

În perioada 24-26 iunie 2022, la Buzău, în Sala Mare a Consiliului Județean, s-a desfășurat conferința națională  „Uniți prin credință pentru viitor”, organizată și coordonată de Nicolae Mușat – președintele ASCIOR Buzău. Evenimentul a reunit oameni de cultură din mai multe zonele ale  țării, din Republica Moldova și din Ucraina.

Au fost trei zile marathon  și de discuții legate despre credință, neam și țară, valorile de căpătâi ale neamului românesc, pe care trebuie să le păstrăm intacte în această lume, într-o continuă schimbare . Au susținut prelegeri distinți invitați, președinți ai ASCIOR, dar am avut parte și de lecții de patriotism oferite de frații de dincolo de Prut, care au ținut să fie prezenți la conferință. În cadrul acesteia au avut loc lansări de carte, expoziții de pictură, spectacole de muzică și poezie susținute de la cei mici,  până la cei mari, dar cu un mesaj profund: dragostea față de țară,  de reîntregirea neamului românesc între hotarele vechii Dacii,  etc. Ca reprezentant al  CLUBULUI DE PRESĂ  am  transmis tuturor celor prezenți la conferință salutul hunedorenilor, le-am  oferit materiale de promovare și publicitate despre cele mai importante obiective touristice, religioase și istorice oferite cu generozitate de cei de la Direcția Generală de Administrare Monumente și Promovare Turistică Hunedora și i-am invitat pe toți,  să fie alături de noi, la marea sărbătoare națională din septembrie, de la Țebea, dar și să viziteze Valea Jiului și județul Hunedoara.  Totodată am fost bucuroasă să-i revăd pe colegii din Caravana Culturii-  Marian Bărăscu, Zenovia Zamfir, Sava Regățeanu și  Ilie Bucă- mai apoi, pe colega jurnalist Roxelana Radu, Mirela Minuța, pe scriitoarea și pictorița din Valea Jiului- Mirela Cocheci,  pe  Olga Grigorov, Paulina Georgescu, Silvia Giurgiu, Rodica Ioniță Grosu, Valeriu Mocanu, Eleonora Schipor, Marinela Răghinaru, Vasile Bele, Vasilica Mitrea, Ion Crețeanu, Laurențiu Cazan, Ionica Brandabur și mulți, mulți alții.

”Din partea tuturor românilor nord-bucovineni, din întreaga Ucraină, cu mari emoții am adus mulțumirile noastre membrilor Asociației ASCIOR, poporului român pentru tot sprijinul și ajutorul acordat Ucrainei, nouă tuturor în toată această perioadă grea prin care trecem. Mulțumiri din suflet, dragii noștri! Pace și sănătate tuturor!”, a  ținut să transmită  Eleonora Schipor. Credința strămoșească și idealurile morale,  trebuie  să le recăpătăm și să le transmitem  copiilor, tinerei generații, care reprezintă viitorul. Adevăratele comori ale unui om se află în sufletul său… sunt toate sentimentele frumoase, forţa cu care se ridică, ori de câte ori viaţa îl îngenunchează, spiritul liber, bunătatea, generozitatea cu care împarte tot ce are mai bun şi mai frumos, credinţa şi iubirea cu care se dăruieşte lumii…Iar fără aceste comori, până şi cei mai bogaţi oameni sunt foarte, foarte săraci. Oamenii speciali nu-i recunoşti după chip, ci după SUFLET. Pentru a fi special nu trebuie să fii perfect, ci UNIC. Nu trebuie să semeni cu cineva, ci să fii CINEVA. Și, cel mai important trebuie să fii… OM! Să ne rugăm ca SFÂNTA TREIME să binecuvânteze acest popor și să trăim  bucuria liturgică exprimată  de psalmist: ”Gustați și vedeți ce bun este DOMNUL”.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share