Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

”Uniți-vă, lăsați orgoliile, lăsați tot ce vă desparte, avem un moment istoric: ori trăim și răzbim, ori pierim!!!!”

”De mii, de mii de ori, fraților, de mii, de mii de ori vă zic uniți-vă,înscrieți anul 2022 în istorie ca an al renașterii României. Viitorul stă în demnitatea, curajul și voința noastră. Fiți români măi oameni buni, fiti romani românii în ultimul ceas. si in veci de veci, Amin !” General maior aviator Radu Theodoru, veteran de război.

Generalul-Maior (rtr.) Radu Theodoru, veteran, și Președinte de onoare al Asociației de Reconstituiri Istorice „Ferdinand I”, ne oferă, la cei 98 de ani, împliniți astăzi, 17 ianuarie 2022, o lecție de istorie pe care cei mai mulți dintre români nu par capabili să o înțeleagă!
O analiză pertinentă a ceea ce se întâmplă astăzi cu România și românii, cu identitatea națională și viitorul unei țări care a abdicat de la valorile sale culturale și istorice, în favoarea modelelor occidentale prost înțelese și aplicate. „Țara asta Românească trebuie păstrată de noi, românii, cei autentic români, cei care avem rădăcini, cei care am fost la Mărășești, cei care am fost la Oituz, cei care am fost peste tot în istoria noastră și ne-am vărsat sângele! Părinții, bunicii, toți cei care sunt îngropați în brazda asta sfântă! Uniți-vă, lăsați orgoliile, lăsați tot ce vă desparte, avem un moment istoric: ori trăim și răzbim, ori pierim (…) Nu generația mea poate să mai facă ceva! Pe voi cade rușinea istoriei dacă pierdeți țara!”
Radu Theodoru   s-a  născut pe  17 ianuarie 1924. El este un scriitor român, printre primii scriitori de generație nouă,  de după cel de-al Doilea Război Mondial.
A fost ofițer de aviație, pilot instructor, pilot de încercare, scriitor distins cu numeroase premii, pasionat de aviație și de navigație. De asemenea, a fost membru fondator al PRM.  Este membru titular al Uniunii Scriitorilor din România,  Premiat al Academiei Române, Membru de onoare al Senatului Universității “Andrei Șaguna”, Constanța,  Distins cu EMBLEMA DE ONOARE A FORȚELOR AERIENE.
Cetățean de onoare al comunelor: Miroslovești – Iași, Călugăreni – Giurgiu, Comana – Giurgiu.
A urmat cursurile Liceului C. Diaconovici-Loga din Timişoara.
După ce a obținut, la Petroșani, brevetul de pilotaj fără motor, s-a înscris la cursurile Școlii Superioare de Aviație Militară București – Secția Naviganți, aflată în Cotroceni (1943-1945) și ale Școlii Speciale de Aviație (1945-1946). Venerabilul veteran a participat pe front după 23 August 1944, pe când era elev la Şcoala de Ofiţeri de Aviaţie Bucureşti.
La mulți ani, Domnule General-Maior (rtr.) RADU THEODORU!

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share