Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Universitatea de Vest din Timișoara se află pe primul loc între universitățile timișorene în evaluarea Best Global Universities Rankings 2024 și pe poziția secundă la nivel național pentru domeniul Fizică

 

 

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) este prezentă în topul Best Global Universities Rankings 2024 pe primul loc între universitățile timișorene. În plus, UVT ocupă locul al șaptelea în topul general la nivel național și se află pe a doua poziţie la nivel național pentru domeniul Fizică. Topul este realizat de US News & World Report din Statele Unite ale Americii.

 

În topul general Best Global Universities Rankings, UVT se poziționează pe locul 7 din 19 universități ierarhizate din România, iar la nivel european ocupă poziția 429, la nivel internațional ocupând locul 1205 din totalul celor 2460 de universități ierarhizate în acest an, din 104 țări. În ceea de privește domeniile științifice, domeniul Fizică din UVT s-a poziționat pe locul 318 la nivel mondial, din 1000 de universităţi care ofertează programe de studii similare.

 

Indicatorii de performanţă ai Best Global Universities Rankings – General sunt: reputaţia mondială (12.5%), reputaţia regională (12.5%), numărul publicaţiilor (10%), numărul cărților (2.5%), numărul conferințelor (2.5%), impactul normalizat al citărilor (10%), numărul total de citări (7.5%), numărul de publicaţii regăsite în topul celor mai citate 10% publicaţii (12.5%), procentul publicaţiilor regăsite în topul celor mai citate 10% publicaţii (10%), procentul publicaţiilor cu colaborare internaţională raportat la totalul pe țară (5%), procentul publicaţiilor cu colaborare internaţională al instituției (5%), numărul de lucrări citate regăsite în topul celor mai citate 1% lucrări în domeniul de referinţă (5%), procentul publicaţiilor regăsite în topul celor mai citate 1% lucrări (5%).

 

Rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea: „Rezultatele oferite de evaluarea Topului Best Global Universities Subject Rankings 2024 certifică valoarea UVT, reflectând performanţa cercetării universităţilor în 47 de domenii de studii. Ierarhia are la bază analiza datelor bibliometrice din perioada 2019-2023, extrase din baza de date Web of Science, o platformă web care acoperă peste 21.100 din cele mai influente și mai importante reviste științifice din întreaga lume în domeniile: științe, științe sociale, arte și științe umaniste. Rezultatele ne onorează și ne obligă pe mai departe, pentru ca UVT să avanseze în Spațiul European al Educației și Cercetării.

 

Best Global Universities Rankings este o clasificare realizată de US News & World Report din SUA ca răspuns la dorința tot mai mare a tinerilor americani de a se înscrie la programe de studii ale universităților din afara țării şi oferă un ranking al universităţilor de top din lume în scopul de a-i ghida în alegerea celor mai potrivite. Clasificarea este realizată cu sprijinul Clarivate Analytics şi a fost publicată pentru prima dată în anul 2015.

 

Informaţii suplimentare pot fi regăsite AICI.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share