Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) a găzduit SOCIAL BUSINESS LAB, în cadrul proiectului INNOUNITA, pentru stimularea inovației și antreprenoriatului

Universitatea de Vest din Timișoara a găzduit, în cadrul programului INNOUNITA, un workshop de ideație pe tema antreprenoriatului social, organizat de Social Impact Award (SIA).
Evenimentul „Social Business Lab” face parte din ediția 11 a Social Impact Award România, competiție internațională care susține tinerii profesioniști, studenții și elevii care vor să devină antreprenori sociali. Tinerii între 14 și 30 de ani care își doresc să aducă soluții inovative la probleme sociale curente sunt așteptați să aplice până pe 10 mai intermediul platformei online: https://apply.socialimpactaward.net/romania/.
În cadrul SIA 2022, participanții au acces la o comunitate internațională de antreprenori sociali, premii în valoare totală de 10.000 de euro, un program de 3 luni de incubare și mentorat alături de antreprenori sociali români cu experiență.
După primirea aplicațiilor până în 10 mai, juriul va selecta 15 idei de proiecte care vor intra într-o etapă de dezvoltare și incubare a ideilor pe parcursul verii. Juriul este format din Diana Certan, Director, Organizația Umanitară Concordia, Anca Luca, Senior Brand Manager, BCR, Alina Kasprovschi, Director Executiv, Fundația Comunitară București, Angela Achiței, Președinte ADV România, Andrei Coșuleanu, Fondator, Act for Tomorrow, Zoltan Bereczki, Președinte, Synergy Venture Catalizer și un reprezentant SAP România. Perioada de incubare vine cu resursele necesare, astfel încât tinerii să își dezvolte ideea mai departe.
Marilen Gabriel Pirtea, rectorul UVT: Participarea la activități specifice, în care sunt angrenate universitățile membre ale alianțelor europene, este prioritară pentru UVT, membră a alianței europene UNITA. Suntem alături de marile universități ale Europei, în aceste proiecte formatoare și inovative, într-un spațiu al educației și cercetării care reunește cele 41 de alianțe europene de universități create la inițiativa UE, între care se află și 10 dintre cele mai importante universități românești.

Organizatori și parteneri:

Universitatea de Vest din Timișoara organizează în perioada 2021-2023 proiectul INNOUNITA. Acesta își propune să crească gradul de calitate a inovației și educației antreprenoriale prin programe de inovare, formare antreprenorială și scheme de mentorat pentru membrii comunității. Pentru realizarea acestei misiuni, UVT și universitățile din consorțiul UNITA – Universitas Montium se implică în acțiuni de consolidare a parteneriatele printr-o rețea îmbunătățită de învățare reciprocă și colaborare, în cadrul Inițiativei IÎS a EIT: Consolidarea capacității de inovare pentru învățământul superior.
În România competiția Social Impact Awards a ajuns la ediția cu numărul 11 și este organizată de echipa Social Innovation Solutions, cu sprijinul BCR România și SAP și alături de partenerii internaționali Erste Foundation și Vienna University.
Misiunea Social Innovation Solutions este să susțină indivizi și organizații să înțeleagă transformările viitorului și să dezvolte soluții sustenabile de tehnologie, politici publice și antreprenoriale. SIS dezvoltă incubatoare și acceleratoarele în CEE cum ar fi: Future Makers, Social Impact Award, Transformator & Switch; conversațiile globale & platforme educaționale: Future Summit, Future Talks & Sustainable Futures și cursuri de foresight & sustenabilitate.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share