Rectorii instituțiilor de învățământ superior tehnic din țară, dar și reprezentanți din cadrul universităților tehnice din Timișoara, București, Cluj Napoca, personal implicat în activitățile pentru alianțele europene, vor dezbate online, miercuri 20 aprilie, teme de interes ale momentului.
Universitatea Politehnica Timișoara prin Centrul de ID/IFR și e-Learning, în colaborare cu IEEE România, Asociația EDEN Europe și Alianța Română a Universităților Tehnice vă invită miercuri, 20 Aprilie 2022, ora 18:00, la webinarul Construim Împreună #10 – Universitățile tehnice din România – Universități Europene. În cadrul ediției zece a webinariilor Construim Împreună, vor fi prezentate proiectele alianțelor europene cu implicarea universităților tehnice românești, urmate de discuții axate pe teme generale precum multi- campus, inovație și promovare la nivel global, promovare a educației, cercetării și inovării la nivel regional și european, dar și teme specifice pentru universitățile din ARUT.
Acest webinar are rolul și de conștientiza importanța politicilor începute de ARUT privind reforma învățământului superior tehnic și adaptarea acestuia la noile realități.
Totodată, va fi făcută cunoscută planificarea strategică a universităților de viitor pentru Universitatea Politehnica Timișoara, în colaborare cu partenerii proiectelor Universități Europene E³UDRES² și EIT-HEI EINS.
Înscrierile se fac prin completarea formularului: https://upt-ro.zoom.us/webinar/register/WN_weSOCbe9QL6ZE8dAmXOISw
Participarea este gratuită iar participanții vor primi Open Badges (Certificate digitale deschise).
Sesiunea va fi moderată de Dr. ing. Diana Andone – director Centrul de e-Learning Universitatea Politehnica Timișoara, IEEE Romania Education Activities, iar invitații webinarului sunt: Conf.dr.ing. Florin Drăgan – Rector, Universitatea Politehnica Timișoara, Prof.dr.ing. Cristina Campian – Director, Universitatea Tehnică Cluj Napoca, Prof. dr. ing. George Darie – Prorector, Universitatea Politehnica București și Anca Mărgineanu, Manager activități EU-CONEXUS – Universitatea Tehnică de Construcții București
Context
Universitățile Europene sunt alianțe transnaționale care vor deveni universitățile viitorului, promovând valorile și identitatea europeană și revoluționând calitatea și competitivitatea învățământului superior european.
Pentru a realiza acest pas major, inițiativa oferă oportunități de a sprijini diverse modele de cooperare pentru universitățile europene. Cu sprijinul financiar din partea programelor Erasmus+ și Orizont 2020, acestea îmbunătățesc calitatea, incluziunea, digitalizarea și atractivitatea învățământului superior european.
Aceste alianțe de Universități Europene urmăresc patru obiective-cheie la fel de importante în cadrul unui efort comun la nivel instituțional, național și european:
• consolidarea dimensiunii europene în învățământul superior, cercetare și inovare, precum și a sinergiilor dintre acestea;
• stimularea rolului și poziției de lider a Europei la nivel mondial;
• sprijinirea redresării Europei și a răspunsului său la tranziția digitală și la tranziția verde;
• aprofundarea sentimentului european de apartenență pe baza valorilor comune.
Alianța Română a Universităților Tehnice și-a propus, încă de la început, să reprezinte o platformă de colaborare pentru cele mai prestigioase universități cu profil tehnic din țară, precum și o voce comună, puternică și permanent implicată în optimizarea politicilor din educație și cercetare.
Proiectele alianțelor europene
E³UDRES² – Engaged and Entrepreneurial European University as Driver for European Smart and Sustainable Regions (Universitatea antreprenorială europeană promotor pentru regiunile inteligente și sustenabile) promovează dezvoltarea orașelor mici și mijlocii și a mediilor lor rurale, transformându-le în regiuni inteligente și durabile, conturând și contribuind la crearea unui viitor prosper, cu o mai bună calitate a vieții pentru o societate europeană în plin progres. E³UDRES² adoptă conceptul de i-Living Labs pentru dezvoltarea „Universităților Viitorului”, precum și pentru regiunile inteligente și durabile. Living Labs sunt definite ca ecosisteme de inovare deschisă, centrate pe utilizator, care integrează procese concurente de cercetare și inovare într-un parteneriat public-privat-oameni.
Rețeaua de antreprenoriat și inovare E³UDRES² pentru regiuni europene inteligente și durabile (E.I.N.S.) co-idealizează noi căi pentru universitățile antreprenoriale, stimulează dezvoltarea educației antreprenoriale și co-creează sprijin avansat pentru inovare și crearea de afaceri și îmbunătățește colaborarea în triunghiul cunoașterii, dincolo de stadiul tehnicii actual.
Webinarul va fi transmis live pe platforma Zoom (înregistrarea este necesară), Facebook și YouTube.
Detalii despre eveniment, precum și biografia prezentatorilor la următoarea adresă: https://elearning.upt.ro/ro/comunitate/construim-impreuna-10-universitatile-tehnice-din-romania-universitati-europene/
Comunitatea #construimîmpreună
Viața și educația în pandemie continuă și după aproape doi ani de acumulat experiență, de oferit numeroase cercetări și analize, de reflectat asupra pașilor făcuți în cele 30 de webinarii Împreună Online dedicate dedicate tranziției de la educația tradițională la cea online, Universitatea Politehnica Timișoara, prin Centrul de e-Learning a lansat o nouă serie de webinarii – cu scopul de a oferi noi informații, idei, analize inovative și de stimula comunitatea spre modelarea educației și științei pentru astăzi și mâine.
Webinariile Construim Împreună sunt organizate în colaborare de IEEE România, Alianța Română a Universităților Tehnice, Asociația EDEN Europa și Universitatea Politehnica Timișoara, în fiecare săptămână cu invitați din alte universități și instituții din România și Europa. Acestea au debutat miercuri, 9 februarie 2022 și au avut loc în fiecare miercuri, începând cu ora 18:00.
Participarea a fost gratuită, fiind disponibilă accesând link-urile de înregistrare puse la dispoziție în fiecare săptămână pe pagina web oficială a CeL – https://www.elearning.upt.ro.
Participanții au primit un certificat digital deschis (Open Badge) „Construim Împreună”.
Detalii despre edițiile anterioare Construim Împreună: https://elearning.upt.ro/ro/construim-impreuna/.
Detalii despre Certificatele digitale deschiseConstruim Împreună: https://elearning.upt.ro/ro/open-badges-certificate-digitale-deschise-construim-impreuna/.
Informații eveniment sunt disponibile și pe:
Pagina web: https://elearning.upt.ro/ro/comunitate/construim-impreuna-10-universitatile-tehnice-din-romania-universitati-europene/
Facebook: https://www.facebook.com/CIDUPT/
Youtube: https://www.youtube.com/user/cidupt.
Centrul ID/IFR și e-Learning (CeL) a fost înființat în 1998, ca parte integrantă a Universităţii Politehnica Timişoara (UPT) având ca obiectiv inițierea, promovarea și gestionarea învățământului la distanță în universitate. CeL organizează specializările – Tehnologii și Sisteme de Telecomunicatii, Informatică Aplicată, Comunicare și Relații Publice în regim de învăţământ la distanță de ciclu licenţă și Tehnologia Construcțiilor de Mașini în regim de învățământ cu frecvență redusă de ciclu licenţă. CeL a dezvoltat CV – Campusul Virtual al UPT, mediu educațional online de suport academic pentru toate facultățile UPT și pentru învățământul la distanță. CeL oferă suport şi organizează cursuri și evenimente dedicate educației online, resurselor educaționale deschise și accesului liber la educație, știință și resurse.
Jurnalist, scriitor, editor, terapeut
EXCLUSIVE BREAKING NEWS
România extinde recrutarea rezerviștilor voluntari. Se lucrează la un nou sistem de pregătire militară voluntară
Inundații devastatoare în zona Moldovei. 900 de persoane au fost evacuate
Cele mai importante știri din România, 28 iulie 2025. Revista presei
Cele mai importante știri internaționale ale zilei de 24 iulie 2025
Oameni morți de foame în Gaza. Criza alimentară și umanitară atinge dimensiuni dramatice
Prima „nuntă” gay din România, organizată cu fast la Cluj-Napoca: un eveniment controversat
SPIRITUALITATE
Grăsimea abdominală și cauzele emoționale. Medicina Tradițională Chineză
Povestea incredibilă e medicului Ioan Boilă. Cum a reușit să trateze gratuit mii de oameni încă din anii 90
Sfaturi de viață de la Dr. Ioan Boilă: „Omul nu e doar un trup bolnav, ci un suflet care suferă”
Cum poți purifica energiile din locuința ta pas cu pas?
Te ajutam sa faci bagajul!
SANATATE
CUM MI-A SALVAT OLAPLEX PARUL DUPA DECOLORARE
Când Trauma blochează fluxul. Cum rănile emoționale creează stagnare fizică în sistemul tău Limfatic
O femeie a reușit să se salveze după ce a luptat 20 de ani cu o formă de cancer
Tratament anticancer cu sucuri și ceaiuri – după Rudolf Breuss. Cura totală
Cum s-a vindecat de cancer o ingineră chimistă din Iași. ”Astăzi sunt un om sănătos!”
Cum ne putem crește vitalitatea rinichilor. Ce legături există între frică și rinichi
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
Profilurile DiSC sunt mai mult decât simple teste de personalitate
România extinde recrutarea rezerviștilor voluntari. Se lucrează la un nou sistem de pregătire militară voluntară
Inundații devastatoare în zona Moldovei. 900 de persoane au fost evacuate