În Anul Alumni, când Universitatea Politehnica Timișoara sărbătorește 100 de ani de la absolvirea primei generații de ingineri, ne îndreptăm atenția și către cadrele didactice care i-au format și care dau prestigiul instituției. Iată că, din nou, Politehnica timișoreană este prezentă în topul celor mai citați 2% autori din lume în cel mai recent clasament Elsevier, care indexează datele pentru aproape 7 milioane de oameni de știință și care ține cont de numărul de citări.
Baza de date creată, disponibilă public cu oameni de știință de top citați, oferă informații standardizate despre citări, h-index, hm-index ajustat pentru co-autor, citări la lucrări în diferite poziții de autor și un indicator compozit (c-score). Sunt afișate date separate pentru impactul pe parcursul carierei și, separat, pentru impactul unui singur an recent.
UPT este prezentă în topul celor mai citați autori cu 14 cadre didactice și cercetători clasificați pentru întreaga carieră (Ion Boldea, Radu-Emil Precup, Ioan Sârbu, Cristian Lascu, Vasile Marinca, Dan Dubină, Marius Gheju, Robert Ianos, Liviu Marșavina, Ladislau Matekovits, Gheorghe Andreescu, Daniel Belega, Emanoil Linul, Virgil Duma) și cu 15 doar pentru anul 2023 (Claudiu Tiberiu Albulescu, Ion Boldea, Ioan Sârbu, Radu-Emil Precup, Codruța Ancuți, Cosmin Ancuți, Emanoil Linul, Cristian Lascu, Călin-Adrian Popa, Liviu Marșavina, Dan Dubină, Raul-Cristian Roman, Carmen-Gabriela Boeriu, Vasile Marinca, Virgil-Florin Duma.
Demnă de remarcat este prezența în clasament, pe lângă profesori consacrați, a numeroase cadre didactice tinere, care vin să confirme păstrarea tradiției excelenței în UPT. De asemenea, ținând cont de numărul total de cadre didactice, trebuie subliniată performanța Universității Politehnica Timișuara , care se situează, la nivel național, înaintea unor universități mult mai mari.
Astfel, între universitățile tehnice din România, Universitatea Politehnica Timișoara are 14 autori menționați pentru întreaga carieră, în timp ce Universitatea Politehnica București are 18 prezențe, Universitatea Tehnică din Cluj Napoca are 9 prezențe, iar Universitatea Tehnică din Iași are 6 prezențe.
Pentru anul 2023, situația e și mai bună, Universitatea Politehnica Timișoara situându-se pe primul loc la nivel național, cu 15 autori, urmată de Universitatea Politehnica București cu 12 autori, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca cu 9 autori și Universitatea Tehnică din Iași, cu 8 autori.
Alături de Politehnica timișoreană în baza de date Elsevier se regăsesc și celelalte universități din Timișoara: Universitatea de Vest (5 autori pentru întreaga carieră și 5 pentru anul 2023), Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” (1 autor pentru întreaga carieră și 6 pentru anul 2023), Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” (1 autor pentru anul 2023).
Jurnalist, scriitor, editor, terapeut
DACA TI-A PLĂCUT URMĂREȘTE PAGINA NOASTRA!!
EXCLUSIVE BREAKING NEWS
Marea Britanie vrea să mute în România zeci de migranți blocați pe o insulă secretă a Regatului Unit și a SUA
Trei femei au delapidat circa 4.000.000 de lei de la Teatrul Bulandra din București
Un avion Turkish Airlines a aterizat de urgență la New York după ce pilotul a murit în timpul zborului
Diana Șoșoacă este scoasă din cursa pentru alegerile prezidențiale. CCR i-a respins candidatura la Președinția României
Piperea: 1500 de lire au primit părinții pentru a-și testa copiii cu vaccinul Moderna
Polițiștii criminaliști au descins din nou la Spitalul Pantelimon. Au fost ridicate toate telefoanele mobile ale medicilor de la ATI
LIFE STYLE
Povestea unui medic care s-a vindecat de cancer. Legătura dintre cancer și stres
Doi medici vorbesc despre tratarea cancerului cu Zeolit – Un mineral cu o formulă unică de eliminare a metalelor grele din organism
Întrebări pe care să le adresezi copilului tău în loc de ”Cum a fost la școală?”
Bărbații amabili și carismatici în public, agresivi si duri cu familia
Când corpul ne vorbește prin durere sau diverse afecțiuni ne trimite mesaje din subconștient
DESTINATII
Festivalul Tocanului la Novaci
Ziua națională a gestronomiei și vinului românesc
Peştera Ialomiţei trece la programul de iarnă din 1 octombrie 2024
România și-a stabilit strategia pentru dezvoltarea turismului
Te ajutam sa faci bagajul!
SANATATE
Primul Institut de Menopauză, Andropauză și Longevitate se lansează pe 21 octombrie
Ai un somn agitat în ultima vreme? Află acum ce poți face pentru a dormi relaxat
Cum s-a vindecat de cancer o femeie din Cluj-Napoca. Tratamentul care i-a salvat viața
”Depistează.Tratează.Vindecă. Învinge cancerul de sân, pas cu pas!”
”Împreună putem găsi soluții și promova bune practici, astfel încât bătrânețea să fie frumoasă!”
La sfârșitul anului 2020, existau 7,8 milioane de femei în viață care au fost diagnosticate cu cancer la sân
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
Social democrații hunedoreni pornesc la drum cu oameni valoroși pentru viitorul Parlament
MILITARII CHEAMĂ SOCIETATEA CIVILĂ LA PROTEST CHIAR DE ZIUA ARMATEI!
Sănătoși în mod E.G.A.L.