04/12/2021

USR Dâmbovița: Susținem și promovăm producătorii locali!

Una dintre cele mai mari dificultăți ale producătorilor locali este vânzarea propriei producții. Un procent semnificativ din vânzarea produselor agricole se realizează prin intermediul marilor rețele de retail, astfel că bălenarii, agricultorii din Lungulețu, Mătăsaru, Voinești și nu numai, care lucrează pământul din zori și până în seară, cu hărnicie și dedicare, au probleme în a-și fructifica munca.
Crearea unui cadru profesional de informare și stimulare a micilor producători din zonele rurale este mai mult decât o necesitate, atât pentru ei cât și pentru întreaga comunitate.
  • Ne dorim să facilităm autorizărea micilor întreprinzători din domeniul agricol, o condiție obligatorie într-un stat modern european și să eficientizăm accesul la piețe de desfacere a produselor dâmbovițene.
  • Ne dorim organizarea lunară de târguri și piețe volante, destinate exclusiv producătorilor locali, cât și asigurarea infrastructurii necesare pentru desfășurărea acestor activități, cu participarea gratuită a expozanților.
  • Ne dorim facilitarea absorbției de fonduri europene pentru agricultură, prin înființarea unui centru specializat de consultanță gratuită. Susținem organizarea caravanelor și întâlnirilor de lucru cu specialiști din domeniul accesării fondurilor structurale și de coeziune, care să poată oferi sprijinul necesar pentru dezvoltarea și promovarea producătorilor și procesatorilor locali de produse agro-alimentare.
Aceasta ar trebui să reprezinte o prioritate pentru Consiliului Județean Dâmbovița, alături de cultivarea unui brand local, „produs în Dâmbovița”, un demers menit să atragă și consumatori din alte zone ale țării.
USR Dâmbovița
Distribuie acest articol Oficial Media
Share