20/10/2020

USR propune un pachet de masuri pentru protejarea victimelor

O fată de doar 17 ani se zbate azi între viață și moarte pentru că, la aproape un an de la cazul Alexandra din Caracal nu s-a schimbat aproape nimic. Cazul Larisei din Dârvari, fata incendiată de un criminal în serie, eliberat de judecători pe motiv că s-a reabilitat, arată din nou eșecul statului român de a-și proteja cetățenii aflați în pericol.
“După cazul Alexandra, USR a propus un pachet de măsuri pentru a preveni noi drame. https://www.facebook.com/
Dintre acestea, a fost abrogat recursul compensatoriu introdus de PSD, dar legile justiției au rămas în forma lui Dragnea.
Sistemul de localizare a apelurilor prin 112 a fost îmbunătățit, dar polițiștii și procurorii au nevoie în continuare de aparatură mai bună pentru a-și face treaba.”
“Transportul județean a reintrat în categoria transportului public, dar sistemul Alertă Răpire Copil nu a fost operaționalizat. Mai sunt multe de făcut.
În primul rând, USR cere operaționalizarea registrului pentru infractorii sexuali și crearea unor registre speciale, operative, pentru faptele de violență, în special domestică (chiar și cele soldate cu retragerea plângerilor de către victime); cei care săvârșesc astfel de fapte să fie supuși unor terapii și unor monitorizări.
Nici PSD, nici PNL nu au făcut din protejarea persoanelor aflate în pericol, cele mai multe dintre ele, fetițe și femei, o prioritate.
Noi, USR, o facem.
Săptămâna trecută ne-a trecut de Parlament o lege care pedepsește violența și hărțuirea prin mijloace electronice și avem în dezbatere legea împotriva violenței în familie.”
Distribuie acest articol Oficial Media
Share