Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

UVT îi așteaptă pe timișoreni la un concert simfonic excepțional, alături de marele violonist Alexandru Tomescu

Marți, 2 noiembrie, începând cu ora 19:00, orchestra Facultății de Muzică și Teatru din UVT va susține un concert simfonic, avându-l ca solist pe maestrul Alexandru Tomescu. Concertul se desfășoară în cadrul „Festivalului Internațional Timișoara Muzicală”, ce are loc în această perioadă la Filarmonica „Banatul”, festival ajuns la cea de a 45-a ediție, la care participă artiști de renume.
Concertul are o încărcătură simbolică aparte, fiindu-i dedicat lui Ludwig van Beethoven, de la nașterea căruia se împlinesc 251 de ani. Un moment atât de special nu poate sta decât sub bagheta unui dirijor excepțional, așa cum este Sebastian Felea.
Această surpriză muzicală oferită timișorenilor reprezintă un efort creativ al Facultății de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest din Timișoara. Atât binecunoscutul dirijor Sebastian Felea, cât și Alexandru Tomescu, violonist de talie internațională și singurul român care cântă la o vioară Stradivarius, sunt cadre didactice în cadrul facultății.
Rectorul Marilen Gabriel Pirtea a declarat: Trecem printr-o perioadă plină de încercări, însă orice moment dificil din istorie poate fi depășit cu mai mult curaj și energie când arta și cultura sunt un punct de sprijin. Facultatea de Muzică și Teatru a fost în mijlocul comunității în ultimele luni cu nenumărate evenimente artistice, care au încântat și inspirat timișorenii. Acest concert este un eveniment realmente deosebit, pentru că alături de talentații noștri studenți sunt două nume reper ale muzicii clasice românești, Sebastian Felea și Alexandru Tomescu, profesori ai FMT. Este fără îndoială o șansă pentru studenții UVT să cânte alături de unul dintre cei mai mari violoniști din lume. La UVT, Cultura este Capitală, iar în capitala noastră se va asculta Beethoven, așa că îi invit pe timișoreni să ne fie alături.
Evenimentul va avea loc în Sala Capitol, pe Bulevardul Constantin Diaconovici Loga, numărul 2. Accesul este permis conform normelor sanitare în vigoare.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share