„VA URMA. Ghid performativ pentru spectator”, premiera stagiunii 2020-2021, de la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț, va avea loc în 11, 12, 13 septembrie 2020, la orele 19.00, 20.00 și 21.00.
E încă pandemie. A venit toamna și, în sfârșit, începe stagiunea 2020-2021 în teatre. Să nu vă iluzionați!!! Nu se știe cât durează. E un altfel de stagiune, marcată de regulamente, măști, geluri dezinfectant, termometru, distanțare, și mulți termeni noi în vocabularul omului de rând, de fiecare zi: Ne “pozitivăm”, „ne carantinăm”, „ne termometrizăm”, „ne sanitarizăm”, până „ne tâmpizăm”.
Actorul poate juca cu mască, dar în scenă sărutul se suspendă. Nu se știe până când. Spectatorul stă în sală la un fotoliu distanță, cu masca pe gură și pe nas pe durata spectacolului.
Un teatru curajos, plin de tineri actori, cu bune inițiative privind spectacolele pentru toate categoriile de tineri, este Teatrul Tineretului din Piatra Neamț, care își deschide ușile anunțând premiera din zilele, 11,12, și 13 septembrie, 2020, de la orele 19.00, 20.00 și 21.00., cu spectacolul:
„VA URMA. Ghid performativ pentru spectator” în regia Gianinei Cărbunariu.
Despre concept aflăm că: “Dialogul cu arhitectura exterioară și interioară a clădirii, precum și cu memoria spectatorului își propune să exploreze felul în care ne mai putem întâlni acum la teatru, în general, și la Teatrul Tineretului în particular.
Escalele Traseului 1 sunt asigurate de Ada Milea, Mariana Cămărășan, Elise Wilk, Eugen Jebeleanu, Irina Solomon, Dragoș Buhagiar și Alexandru Dabija. Cei 6 vizitatori ai acestui tur îi vor avea ca însoțitori pe actorii Emanuel Becheru, Paul Ovidiu Cosovanu, Cătălina Eșanu, Corina Grigoraș, Gina Gulai, Ecaterina Hâțu, Maria Hibovski, Andrei Merchea-Zapotoțki, Rareș Pîrlog, Mircea Postelnicu și Adina Suciu.”
Piatra Neamţ e orăşelul situat undeva în inima Moldovei, cu un teatru situat chiar în centru, care arată ca o veche casă boierească. Teatrul Tineretului din Piatra Neamț are o legendă frumoasă și unică.
Privindu-l din exterior, parcă te invită discret într-o poveste neştiută ce vrea să iasă la iveală, cu vechi familii boiereşti moldovene. Pe scena teatrului amintit, au jucat la începutul carierei lor nume devenite emblematice în teatrul românesc, precum: Leopoldina Bălănuţă, Florin Piersic, George Motoi, Atena Zahariade, Ica Matache, Mitică Popescu, Traian Stănescu, Mircea Rusu, Oana Pellea, Luminița Gheorghiu și mulți alții. Să nu uităm, că teatrul acesta a fost denumit la începuturile lui „fenomenul Piatra Neamț”.
Mergeți să vedeți teatrul și spectacolul!
Credit foto: Cristi Staicu
MONICA ANDREI este teatrolog. A absolvit Facultatea de Teatru de la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L Caragiale”, București – România. Are master în Management și Marketing Cultural. A publicat numeroase articole, cronici, interivuri în publicații despre cultură pe suport de hârtie („Național”, „Oameni singuri”, „Paranormal”, „Dracula”, „Teatrul Azi”, „Liceenii”, Revista „Starea de Urgență”, Revista „Theatron”, Revista „Magazin Istoric”, Revista “Biblioteca Bucureștilor”), dar și în mediul online (Revista la Plic, www. Ziarul Metropolis, www.Scriecustiloul, www.Stiridebine, Revista 13). A colaborat cu Radioul Național postul Radio Cultural pentru emisiunile: „Scena și Ecranul”, „Tentații culturale”, „Arte”, „Cinemagia”. A editat și redactat albumele Teatrului Metropolis: “7 ani de Metropolis” și „Istoria Teatrului Metropolis”.
EXCLUSIVE BREAKING NEWS
„Atmosfera sfârșitului unei domnii”: Gheorghe Piperea asupra moțiunii de cenzură împotriva lui von der Leyen
Furtună devastatoare în Sinaia: Vântul a smuls acoperișuri, a doborât copaci și a blocat traficul
Partidul AUR a fost amendat cu 25.000 de euro pentru nerespectarea datelor cu caracter personal
Un ciclon mediteranean ar putea lovi România și Bulgaria dupa data de 9 iulie
Sinteza zilei. Cele mai importante evenimente naționale și internaționale, 3 iulie 2025
Feribot scufundat în Bali, Indonezia. La bord se aflau 65 de persoane, 6 oameni au murit
SPIRITUALITATE
Povestea incredibilă e medicului Ioan Boilă. Cum a reușit să trateze gratuit mii de oameni încă din anii 90
Sfaturi de viață de la Dr. Ioan Boilă: „Omul nu e doar un trup bolnav, ci un suflet care suferă”
Cum poți purifica energiile din locuința ta pas cu pas?
Proverbe japoneze. Fără oameni simpli, nu există oameni mari
Te ajutam sa faci bagajul!
SANATATE
Cum influențează stresul sănătatea mintală și fizică?
De ce scade producția de colagen odată cu înaintarea în vârstă și cum poți contracara acest proces
Cum te poate ajuta masajul feței și al gâtului în prevenirea bolilor neurodegenerative precum Alzheimer
Tratamente complementare și remedii naturale în sprijinul celor care luptă cu cancerul
Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Abuzului şi Traficului Ilicit de Droguri
”O spun clar și ferm: toleranță zero pentru fraudarea concediilor medicale!”
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
“Fermierii au dreptul să fie parteneri egali, nu să fie simpli executanți ai unor directive europene!”
Sadova Veche devine gazda unei experiențe gastronomice autentice, cu un producător susținut de „Produs în Banat”
Tentativă de fraudă online în numele Societății de Transport Public Timișoara