10/05/2021

„VA URMA. Ghid performativ pentru spectator”, premiera stagiunii 2020-2021, la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț

„VA URMA. Ghid performativ pentru spectator”,  premiera stagiunii 2020-2021, de la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț, va avea loc în 11, 12, 13 septembrie 2020, la orele 19.00, 20.00 și 21.00.

E încă pandemie. A venit toamna și,  în sfârșit, începe stagiunea 2020-2021 în teatre. Să nu vă iluzionați!!! Nu se știe cât durează. E un altfel de stagiune, marcată de regulamente, măști, geluri dezinfectant, termometru, distanțare,  și mulți termeni noi în vocabularul omului de rând, de fiecare zi: Ne “pozitivăm”, „ne carantinăm”, „ne termometrizăm”, „ne sanitarizăm”, până „ne tâmpizăm”.

Actorul poate juca cu mască, dar în scenă sărutul se suspendă. Nu se știe până când. Spectatorul stă în sală la un fotoliu distanță, cu masca pe gură și pe nas pe durata spectacolului.

Un teatru curajos, plin de tineri actori, cu bune inițiative privind spectacolele pentru toate categoriile de tineri, este Teatrul Tineretului din Piatra Neamț, care își deschide ușile anunțând premiera din zilele, 11,12, și 13 septembrie, 2020, de la orele 19.00, 20.00 și 21.00., cu spectacolul:

„VA URMA. Ghid performativ pentru spectator” în regia Gianinei Cărbunariu.

Despre concept aflăm că: “Dialogul cu arhitectura exterioară și interioară a clădirii, precum și cu memoria spectatorului își propune să exploreze felul în care ne mai putem întâlni acum la teatru, în general, și la Teatrul Tineretului în particular.

Escalele Traseului 1 sunt asigurate de Ada Milea, Mariana Cămărășan, Elise Wilk, Eugen Jebeleanu, Irina Solomon, Dragoș Buhagiar și Alexandru Dabija. Cei 6 vizitatori ai acestui tur îi vor avea ca însoțitori pe actorii Emanuel Becheru, Paul Ovidiu Cosovanu, Cătălina Eșanu, Corina Grigoraș, Gina Gulai, Ecaterina Hâțu, Maria Hibovski, Andrei Merchea-Zapotoțki, Rareș Pîrlog, Mircea Postelnicu și Adina Suciu.”

Piatra Neamţ e orăşelul situat undeva în inima Moldovei, cu un teatru situat chiar în centru, care arată ca o veche casă boierească. Teatrul Tineretului din Piatra Neamț are o legendă frumoasă și unică.

Privindu-l din exterior, parcă te invită discret într-o poveste neştiută ce vrea să iasă la iveală, cu vechi familii boiereşti moldovene. Pe scena teatrului amintit, au jucat la începutul carierei lor nume devenite emblematice în teatrul românesc, precum: Leopoldina Bălănuţă, Florin Piersic, George Motoi, Atena Zahariade, Ica Matache, Mitică Popescu, Traian Stănescu, Mircea Rusu, Oana Pellea, Luminița Gheorghiu și mulți alții. Să nu uităm, că teatrul acesta a fost denumit la începuturile lui „fenomenul Piatra Neamț”.

Mergeți să vedeți teatrul și spectacolul!

Credit foto: Cristi Staicu

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share