Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Valentin Calcan face un apel public: ”Fără focuri de artificii în Munții Bucegi!”

Valentin Calcan, președintele Camerei de Comerț Dâmbovița, a lansat un apel public către toți operatorii din industria ospitalității ”să nu mai folosească focurile de artificii sau pocnitori, atât în perioada următoare a Sărbătorilor de iarnă cât și mai departe, pe întregul an 2023”. Ca și măsură de prevenție, Valentin Calcan propune ca administrația locală să prevadă în Regulamentul Stațiunii Padina-Peștera, interzicerea tuturor mijloacelor generatoare de zgomote și lumini excesive.
Cred că natura înseamnă în primul rând liniște. Nu avem niciun drept să mergem în casa unor ființe și să le stricăm armonia. La fel de bine se potrivește această propunere pentru orice zonă, nu doar în natură. Știm și am văzut cu toții cât de speriate sunt animalele în urma acestor “mici războaie”… cam așa se resimt, plus incidentele medicale care apar după genul acesta de ”bucurii”. Susținem și noi inițiativa propusă de președintele Camerei de Comerț Dâmbovița.

Valentin Calcan: Susținem împreună cu Administrația Parcului Natural Bucegi INTERZICEREA FOCURILOR DE ARTIFICII în Stațiunea Turistică de Interes Național Peștera-Padina din Moroeni

”Suntem în mijlocul munților Bucegi, sub ochii Sfinxului și avem datoria să protejăm cea mai mare bogăție, să protejăm natura! Dezvoltarea turismului în Stațiunea Turistică Moroeni – Peștera nu trebuie să pună în pericol biodiversitate pentru care de fapt, oaspeții noștri aleg să vină la noi.
De aceea, facem un apel public către toți operatorii din industria ospitalității să nu mai folosească focurile de artificii, pocnitori, etc., atât în perioada următoare a Sărbătorilor de iarnă cât și mai departe, pe întregul an 2023.
***Imagini din conferința de presă, 22 decembrie 2022:

Este timpul să dovedim că suntem responsabili față de mai micile sau mai marile vietăți care-și au „domiciliul” de jur împrejurul nostru. Cu certitudine lumina excesivă si zgomotele asurzitoare generate de artificii sunt elemente de panică și de stres pentru necuvântătoare.
Sunt convins că inclusiv turiștii noștri vor înțelege perfect acest apel al nostru și că ne vor fi de mare sprijin în acest sens.
Mulțumesc domnului Alexandru Colțoiu, Directorul Parcului Natural Bucegi pentru sprijinul pe care ni-l acordă în acest demers și rog administrația locală să prevadă în Regulamentul Stațiunii interzicerea tuturor mijloacelor generatoare de zgomote și lumini excesive”, a precizat Valentin Calcan pe pagina de facebook.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share