Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Valer Dorneanu, fost deputat PSD, acum președinte CCR

Valer Dorneanu, președintele CCR, este un fost lider și deputat PSD, cu legături care au stârnit controverse încă de acum zece ani. 

După ce se consideră că CCR a dat liber la infracțiuni prin decizia care a admis o sesizare privind conflictul juridic de natura constitutionala dintre puterea legsialtiva si puterea judecatoreasca, stabilind ca DNA nu avea dreptul sa ancheteze modul in care se elaboreaza un act normativ, iată că în presa vremii se descoperă și alte controverse legate de activitatea lui Valer Dorneanu.

Liber la infracțiuni! Guvernul nu poate fi cercetat. De ce îi e frică lui Tăriceanu?

În urmă cu zece ani, Valer Dorneanu, la acea vreme deputat din partea PSD, propunea împreună cu Florin Iordache și Tudor Mohora mai multe modificări la Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie şi a celor conexe acestora. Era vorba despre dezincriminarea faptelor privind deturnarea de fonduri sau utilizarea subvenţiilor de la bugetul de stat, a relatat presa la acea vreme.

Legea modificată a fost trimisă spre promulgare, dar preşedintele Traian Băsescu a retrimis-o la Senat pentru reexaminare. Legea a trecut însă de Senat și a fost publicată în Monitorul Oficial din 29 martie 2007.

Astfel, Legea nr. 78/2000 se modifica şi avea următorul cuprins: „b) acordarea de subvenţii cu încălcarea legii, neurmărirea, conform legii, a destinaţiilor subvenţiilor; c) utilizarea subvenţiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate, precum şi utilizarea în alte scopuri a creditelor garantate din fonduri publice sau care urmează să fie rambursate din fonduri publice.”

Pedeapsa pentru aceste fapte era încadrată de la 5 la 15 ani de închisoare.

Presa scria că printre beneficiarii modificării acestei legi se aflau mai mulți baroni locali ai PSD, printre care Dumitru Sechelariu, Gheorghe Savu, Liviu Dragnea, Gavril Mârza, Bebe Ivanovici sau Nicuşor Constantinescu. Toți aceștia erau cercetați la acea vreme pentru deturnare de fonduri, scrie digi24.ro

Grupuri de militanți pro-democrație s-au sesizat și duminică, 5 martie, 2017, vor organiza proteste pentru depolitizarea CCR.

Se organizează un mare protest pentru susținerea DNA și depolitizarea CCR, duminică, 5 martie in Piața Victoriei 

Sub sloganul „Mai bine pentru tine, mai bine pentru Iasi”, noul presedinte al Curtii Constitutionale, Valer Dorneanu, promitea inainte de alegerile din 2008 o avalansa de pomeni pentru ieseni.

Valer Dorneanu a candidat atunci pentru un mandat de deputat din Partea PSD. Intr-un clip de campanie, el promitea o multime de pomeni: reducerea pretului la gaze cu 50%, iar la energia electrica cu 33%. „Ca deputat voi sustine reesalonarea datoriilor iesenilor la intretinere si anularea penalitatilor”, mai spunea Dorneanu, scrie aktual24.ro

Valer Dorneanu (72 ani), membru PSD și procuror in perioada comunista, este presedintele Curtii Constitutionale. Inainte de a ajunge la Curte, a fost adjunct al Avocatului Poporului pentru domeniul – armata, justitie, politie, penitenciare. A mai fost deputat PSD in 2000-2008, iar in primul mandat de parlamentar a fost presedintele Camerei Deputatilor. In perioada 1967-1974 Valer Dorneanu a fost procuror la procuraturile locale ale sectoarelor 5 si 6 din municipiul Bucuresti. Apoi a fost expert pe probleme de legislatia muncii la UGSR si din nou procuror la Directia Recursuri Extraordinare Civile din Procuratura Generala intre anii 1980 – 1985.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share