Veliko Gradiște și Lacul de Argint îi așteaptă pe timișoreni și nu numai

Și prietenii și vecinii noștri sârbii au trecut la relansarea turismului odată cu sfârșitul pandemiei de Covid 19, după doi ani de blocaj financiar pe toate planurile.
La doar 132 km de Timișoara se află perla municipiului Veliko Gradiște, stațiunea Srebrno jezero, supranumită și Litoralul Serbiei, cu Lacul de Argint, principalul punct de atracție al regiunii.
Cei interesați pot practica înotul, plimbare cu vaporul la cele două cetăți aflate pe malul Dunării, cetatea Golubățului și cetatea Ramului, ambele recent renovate, pescuitul , dar și degustatul unei ciorbe de pește și de ce nu o renumită fasole de gradiște.
Credincioși sau nu, niciodată nu strică și un pelerinaj la mănăstirea Tumane, sau chiar și un traditional prânz sârbesc pe unul din vapoarele de croazieră pe Dunăre.
Din nou restaurantul Lloyd din centrul Timișoarei a fost gazda unei conferințe de presă de unde nu au lipsit consulul Serbiei Vladan Tadici, directorul Organizației Turistice Veliko Gradiște, Branislavka Velickovic, directorul Organizației Turistice Veliko Gradiște, Branislavka Velickovic, primarul de la Veliko Gradiște, Dragan Milici, și binențeles gazda acestui eveniment, Iavor Radovancovici.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share