Primăria Municipiului Târgoviște și Teatrul Tony Bulandra vă invită la vernisajul expoziției „Reformulări Anatomice” a artiștilor plastici Marius Barb Barbone și Ovidiu Ionescu care va avea loc miercuri, 2 martie 2022, începând cu ora 17:00, la Galeria de Artă Târgoviște (foaierul cinematografului Independența).
Iubitorii de artă sunt așteptați să viziteze expoziția de artă în perioada 2 – 31 martie 2022, gratuit, conform programului Galeriei de Artă Târgoviște.
Evenimentul se va desfășura în condiții de deplină siguranță atât pentru public, cât și pentru personal, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.
Marius Barb Barbone
Marius Barb Barbone are un sistem articulat de gândire plastică, fiind deopotrivă coerent, consecvent şi personal în pictura pe care o practică, despre care îmi asum încă dintru început să afirm că este un factor identitar pentru el. Artistul nu pictează pentru că se pictează în lume, cu atât mai puţin pentru că pictura îi este pasiune şi profesie, ci mai degrabă pentru scopul în sine, acela de a reprezenta secvenţe ale unei lumi pe care, metaforic vorbind, are sensibilitatea de a o percepe. Este vorba despre o lume de semne, raportată la ideile constituite în legi de compoziţie ale acesteia. Miza ar fi însăşi transpunerea celor înţelese intuitiv în imagini concrete. Nimic narativ; nici o consecutivitate de natură temporală nu tulbură simultaneitatea efectelor vizuale, privite ca adevăruri absolute ale celor înfăţişate.
Istoric de artă Mihai Plămădeală
Marius Barb Barbone s-a născut in localitatea Lupşa, jud. Alba, pe 11 mai 1968. În 1986, a absolvit Liceul de Artă Cluj-Napoca, iar în 1996, Academia de Artă Bucureşti, secţia Pictură. În 2009, devine doctor in arte plastice si decorative. Este lector universitar dr. la Univesitatea Naţională de Arte Bucureşti, Facultatea de Arte Decorative şi Design, departamentul Design. Din 1994 participa la zeci de expozitii de grup sau personale. Are lucrari în colectiile muzeelor de artă din Tâgoviște, Constanța, Tulcea, Muzeul Național de Artă Contemporană București și în colectii particulare din țară si străinătate.
Ovidiu Ionescu
Ovidiu Ionescu lucrează pe ansambluri conceptuale foarte bine definite. El este un artist foarte interesant, care speculează simboluri ale ființei umane și le redefinește în ansambluri care vorbesc despre însăși contemporaneitatea noastră…, despre zbuciumul contemporan. Se sesizează o capacitate deosebită a artistului de a gândi, în care asamblează și compune demersurile subiectelor sale de anvergură. Ovidiu Ionescu creează lucrări de forță.
Criticul Amelia Dincă
Ovidiu Ionescu, născut pe 17 mai 1965 în Bucuresti, este un artist vizual cu specializarea ceramica. În 1989 a absolvit cursurile Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din București, Facultatea de Arte Decorative și Design, secția Ceramică-Sticlă-Metal. Între 2004 și 2010 urmează, in cadrul Universității Naționale de Arte din Bucuresti, studii doctorale, iar din 2010 este doctor in arte vizuale. Din 1991 este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, Filiala Arte Decorative, București. Din 2002 ocupă funcția de lector la Universitatea Națională de Arte , Facultatea de Arte Decorative și Design, secția Ceramică-Sticlă-Metal. Are o activitate expozițională impresionantă atât in țara cat și peste hotare, fiind răsplătit cu numeroase premii și distincții importante.
Comunicat de presă Teatrul Tony Bulandra Târgoviște
”Oamenii ar vrea ca binele să li se întâmple, să li se ofere de-a gata, fără ca ei sa facă ceva pentru el. Ori așa ceva nu se poate! Nimic nu se face fără noi, fără participarea noastră. Starea de bine apare abia după ce am experimentat starea de rău. Abia după ce am văzut ce nu ne place, ce ne doare, ce ne face să suferim, abia atunci înțelegem că nu mai vrem și începem să ne căutam binele. Insă binele îl găsim doar în legatura noastră cu creatorul, cu Dumnezeu.” http://oficialmedia.com/de-ce-au-oamenii-nevoie-de-repere/
EXCLUSIVE BREAKING NEWS
„Atmosfera sfârșitului unei domnii”: Gheorghe Piperea asupra moțiunii de cenzură împotriva lui von der Leyen
Furtună devastatoare în Sinaia: Vântul a smuls acoperișuri, a doborât copaci și a blocat traficul
Partidul AUR a fost amendat cu 25.000 de euro pentru nerespectarea datelor cu caracter personal
Un ciclon mediteranean ar putea lovi România și Bulgaria dupa data de 9 iulie
Sinteza zilei. Cele mai importante evenimente naționale și internaționale, 3 iulie 2025
Feribot scufundat în Bali, Indonezia. La bord se aflau 65 de persoane, 6 oameni au murit
SPIRITUALITATE
Povestea incredibilă e medicului Ioan Boilă. Cum a reușit să trateze gratuit mii de oameni încă din anii 90
Sfaturi de viață de la Dr. Ioan Boilă: „Omul nu e doar un trup bolnav, ci un suflet care suferă”
Cum poți purifica energiile din locuința ta pas cu pas?
Proverbe japoneze. Fără oameni simpli, nu există oameni mari
Te ajutam sa faci bagajul!
SANATATE
Cum influențează stresul sănătatea mintală și fizică?
De ce scade producția de colagen odată cu înaintarea în vârstă și cum poți contracara acest proces
Cum te poate ajuta masajul feței și al gâtului în prevenirea bolilor neurodegenerative precum Alzheimer
Tratamente complementare și remedii naturale în sprijinul celor care luptă cu cancerul
Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Abuzului şi Traficului Ilicit de Droguri
”O spun clar și ferm: toleranță zero pentru fraudarea concediilor medicale!”
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
“Fermierii au dreptul să fie parteneri egali, nu să fie simpli executanți ai unor directive europene!”
Sadova Veche devine gazda unei experiențe gastronomice autentice, cu un producător susținut de „Produs în Banat”
Tentativă de fraudă online în numele Societății de Transport Public Timișoara