Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Viaţa în era COVID. Tu cum îţi protejezi auzul?

Viaţa în era COVID. Tu cum îţi protejezi auzul?

STUDIU: Unii pacienți afectați de COVID-19 s-au confruntat în timpul bolii și cu probleme de auz

COVID 19, un puternic inamic împotriva auzului tău

Actuala pandemie globală a virusului COVID-19 are ca principală cauză afectarea sistemului respirator. La nivel mondial, statisticile în ceea ce privește pandemia de COVID-19 sunt îngrijorătoare.

În România au fost confirmate până în momentul actual 1.796.230 de infectări cu coronavirus. În total, în România au decedat 58.019 de persoane infectate cu coronavirus. Primul caz de coronavirus confirmat pe teritoriul țării a fost anunțat la 26 februarie 2020.

Mai multe studii indică faptul că acest virus afectează în principal aparatul respirator și ulterior se extinde către principalele organe și simțuri.

Un studiu publicat în august de specialiștii ORL de la Universitatea din Manchester descriau faptul că unii pacienți afectați de COVID-19 s-au confruntat în timpul bolii și cu probleme de auz, iar acestea au continuat chiar și după ce s-au vindecat și au fost externați.

Clarfon lansează o campanie de informare asupra riscurilor create de virusul COVID-19 cu scopul de a-ţi proteja auzul

Experţii au descoperit că virusul Covid-19 ar putea provoca pierderea subită și permanentă a auzului, senzația de țiuit în ureche chiar și amețeli cauzate de diminuarea auzului, aceştia adaugă că astfel de probleme trebuie să fie identificate rapid și tratate urgent.

O revizuire sistematică din februarie 2021 care a reunit multiple date despre complicațiile auditive a estimat că în urma trecerii prin boala COVID-19:

  • 7,6% dintre oameni raportează pierderea auzului;
  • 14,8% raportează senzația de țiuit în ureche;
  • 7,2% raportează vertij datorat sensibilității de auz.

Este de remarcat faptul că persoanele care deja suferă de pierderea auzului și nu urmau un tratament corespunzător și ulterior trec prin boala coronavirus, au șanse mai mici de recuperare a auzului decât persoanele care urmau deja un tratament de recuperare auditivă.

Studiile de specialitate demonstrează faptul că virusul pandemic poate atrage consecințe grave asupra stării de sănătate a auzului iar oamenii amână vizita la un consult de specialitate la audioprotezist şi ajung doar în momentul în care auzul este foarte afectat.

Vrei să auzi mai bine şi să îţi îmbunăţăţeşti relaţiile cu ceilalţi? Vrei să ai grijă de auzul tău în pandemia de COVID? Dacă încă nu te-ai hotărât să faci un consult de specialitate, acum este momentul să alegi unul dintre aparatele auditive.

În luna decembrie 2021, vino şi alege din oferta de aparate auditive!

Acum este momentul potrivit ca tu să îți testezi gratuit auzul și mai mult de atât, beneficiezi de al 2-lea aparat auditiv Stiline 8 CADOU (AudioService – Germania), la protezarea bilaterală.

Auzul Normal este BILATERAL! În luna cadourilor, fă un cadou util auzului tău cu Clarfon. Nu lăsa pandemia de Coronavirus să-ți afecteze acuitatea auditivă.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share