17/06/2021

Vinerea e zi violetă: Politehnica – U Craiova 2-1. Declaraţii Dan Alexa şi Eugen Trică

Politehnica a învins pentru a doua oară consecutiv în acest play-off cu 2-1 pe teren propriu şi a făcut-o tot într-o zi de vineri. După Dunărea, a venit rândul liderului U Craiova 1948 să plece cu mâna goală de pe “Dan Păltinişanu”.

Jocul de azi de pe „Dan Păltinişanu” a început cu un moment de reculegere în memoria regretatului antrenor bănăţean Octavian Foale, tatăl „secundului” nostru Toni Foale, care s-a stins la finele săptămânii trecute.

Pe teren, prima ocazie notabilă a partidei a fost în contul liderului neînvins până în această seară în play-off-ul Ligii 2. Baeten a fost lansat în careu de Baeten, dar Păduraru a reuşit să-l blocheze pe mijlocaşul belgian. Politehnica a arătat însă mai bine în minutele următoare. Iar patru minute mai târziu, R. Negru l-a călcat pe Axente în careu. Lovitura de pedeapsă a fost executată de acelaşi Mircea Axente, care a marcat cu un şut pe jos în stânga portarului.

Din minutul 27 tabela bătrânului stadion indica 2-0, căci Dorin Codrea a reuşit o execuţie de senzaţie, mingea ajungând în vinclul din stânga lui Enache. Centrarea la gol a venit de la Ivanovici, mingea fiind totodată respinsă greşit de C. Cristea la mijlocaşul nostru.

Repriza secundă a început cu un gol pentru oaspeţi în minutul 47, Compagno profitând de o respingere greşită din careu. Apoi “juveţii” au pus o presiune tot mai mare la buturile lui Păduraru. Acesta a fost întrebuinţa mai serios în minutul 73 de Anghelina, din lovitură liberă. Nici Compagno nu a reuşit să-l învingă pe portarul nostru în final iar punctele au rămas la Timişoara.

După şapte runde scurse din acest play-off, Politehnica a acumulat 39 de puncte şi la ora redactării acestui articol se afla pe locul 4, de baraj, la egalitate de puncte cu Dunărea Călăraşi (locul 5). Următorul meci al formaţiei noastre va fi joi, 13 mai, de la ora 20.30, în fief-ul Rapidului.

Politehnica: Păduraru – Jurj *, Scutaru (cpt.), Bocşan, Pamfile (66, Mera) – D. Radu **, Codrea, Coadă (78, Ignea), Ivanovici – Axente (66, Plazonja), Munteanu (52, Casado). Pe bancă: Cuzmanovici ** – Manea, D. Andrei, Radunovic, Sofran *. Antrenor: Dan Alexa.

U Craiova 1948: Enache ** – Gîţ, Diakite, D. Ispas, Huyghebaert – D. Albu *, C. Cristea (32, Ciolacu) – R. Negru (32, V. Munteanu), Baeten (46, Anghelina), Ad. Voicu (74, Voicu) – Compagno. Pe bancă: Mogoşanu – V. Pop *, Raicea, Cacheiro, Blidar **. Antrenor: Eugen Trică.

*-jucător U20; **-jucător U18

-Declaraţii

DAN ALEXA:

„Am întâlnit cea mai bună echipă, ne-a pus probleme, foarte important, le-am spus la pauză, era să nu luăm gol în primele 15 minute ale reprizei a doua, pentru că o echipă precum Craiova, dacă o bagi în joc, la ce calitate individuală au, este greu să menţi rezultatul. Am luat gol în minutul 2 din repriza a doua, apoi ne-am apărat, în multe momente chiar eroic. E o victorie foarte importantă, Craiova nu a pierdut de foarte mult timp, mă bucur că am început acest retur de play-off cu două victorii. Ne dau şanse pentru baraj, e obiectivul nostru, a fost play-off-ul şi acum e barajul. E important să mai obţinem două victorii, echipa s-a descătuşat, am avut în prima repriză momente foarte bune, am avut momente în care am dominat Craiova, momente în care, pe lângă cele două goluri, am mai avut două trei situaţii. Dar, la fel de adevărat, Craiova ne-a presat pe finalul jocului şi au ratat două-trei situaţii foarte mari”

Întrebat ce a gândit în startul reprizei secunde cu gol încasat.: „Băgaseră doi atacanţi, am simţit că acolo e o problemă, au început să joace direct, s-a văzut şi la golul lor. Au pus presiune, trebuia să echilibrez cumva, am avut-o în cap la pauză, dar am zis să treacă 10-15 minute, a trebuit să mai bag un mijlocaş ca să echilibrez centrul, apoi prin intrarea lui Mera am jucat cu trei fundaşi centrali. Ei jucau cu doi atacanţi, noi aveam un om în plus în zona aia”

Întrebat dacă va rănâne din vară în caz de promovare: „Am spus-o, la Poli nu o să mai antrenez. Pentru că am fost dezamăgit de reacţiile anumitor oameni atunci când echipa nu avea rezultatele scontate. Eu sunt acelaşi Alexa azi cu cel de acum două săptămâni, dar de asta e frumos fotbalul, valoarea ţi-o dă ultimul rezultat. Ştiu lucrul acesta, e o meserie foarte grea. Azi sunt un antrenor bun, acum o săptămână şi câteva ore eram antrenor foarte slab. Dar până la urmă ne facem treaba cu pasiune, încerc să ajut cât de mult pot Poli şi atâta timp cât o să fiu aici o să fac tot ce depinde de mine să ne îndeplinim obiectivele”

EUGEN TRICĂ:

„Am pierdut, felicit Timişoara pentru cele trei puncte, într-adevăr s-au mobilizat foarte bine pentru meciul cu noi. Din păcate nu am reuşit să câştigăm trei puncte foarte importante. Vreau să-mi felicit totuşi băieţii pentru repriza a doua. Într-adevăr au jucat fotbal, am avut ocazii, dar din păcate a fost, nu ştiu, prea târziu. Şi vreau să felicit şi brigada de arbitri pentru că Timişoara a avut azi un arbitraj foarte bun. Mi-aş dori şi eu să am aşa un arbitraj acasă… Se întâmplă, probabil ne-au surprins cei de la Timişoara, au venit cu un pressing avansat, am greşit la acea fază, la Negru, când trebuia să paseze, a întârziat, a scos Axente acel penalty şi din păcate a şi reuşit să marcheze… Trebuie să ne odihnim pentru meciul următor că e iarăşi o partidă foarte importantă.

Noi luăm totul pas cu pas. Am venit să câştigăm trei puncte, dar asta e. Felicit încă o dată Timişoara pentru devotament, pentru această mobilizare exemplară… Nu mi-a plăcut iarăşi că din minutul 50 şi ceva acei copii de mingi, care nu ştiu, au ascuns toate mingile, aşa se proceda pe vremuri. E urât pentru cei care se uită la meciuri. Nu e o scuză, nu e nimic pierdut, mergem înainte. Am spus că totul se va juca până în ultima etapă”

Distribuie acest articol Oficial Media
Share