15/04/2021

Virgil Guran: Fabrica de la Petrești, primele camioane IVECO pentru armata română

Senatorul Virgil Guran, președinte PNL Dâmbovița, a transmis un mesaj referitor la deschiderea oficială de mâine a Fabricii de camioane militare Iveco Defence Vehicles din Petrești, județul Dâmbovița.

La Petrești se vor asambla cabinele blindate și neblindate, se vor încorpora pe șasiu, camioanele fiind astfel completate, testate și integrate complet în fabrica din România. Este un prim și important pas făcut în procesul de asimilare treptată a tehnologiei de asamblare a întregului șasiu în România, proces care, în baza acordului cadru semnat cu MAPN, se va derula în următorii 4-5 ani. Acest obiectiv economic devine, a doua fabrică IVECO pentru producția de camioane militare după cea din Piacenza (Italia), potrivit invitației la eveniment.

”Fabrica de la Petrești deja se constituie într-un pol de dezvoltare, creând locuri de muncă și generând cristalizarea infrastructurii în zonă, la fel cum s-a întâmplat în zona Titu, unde Renault a dezvoltat o investiție sau în zona limitrofă Târgoviștei, unde Arctic a ridicat o fabrică”, a precizat senatorul.

Declarații pe larg:

„ În vara anului trecut, când febra campaniei electorale înfierbântase mințile politicienilor, afirmam și susțineam cu tărie că investițiile sunt singurele modalități sigure prin care se poate aduce bunăstarea unei comunități, că investițiile publice sau private sunt adevăratele motoare ale economiei.

În vara anului trecut, când la Petrești, în prezența premierului Orban, se puneau bazele unei investiții private, propaganda de partid a adversarilor noștri a catalogat evenimentul ca un exercițiu de imagine.

Mâine, pe fundația turnată în vară, vom vedea cum s-a ridicat o fabrică și cum de pe porțile ei vor ieși primele camioane IVECO ce vor înzestra armata română.

Dacă a fost minciună sau adevăr, dacă a fost exercițiu de imagine sau promisiune onorată, dumneavoastră veți judeca! Eu pot afirma cu tărie că este exact ceea ce trebuie pentru noi, ca dâmbovițeni!

Da, sunt investiții private, dar fiecare a beneficiat fie de un ajutor de stat, fie de garanția statului asupra unui mediu economic și legislativ stabil, predictibil, sănătos.

Îi felicit pe investitori pentru dăruirea de care au dat dovadă în atingerea obiectivului, îi asigur că mâine voi fi acolo, lângă ei, dar nu pentru a tăia o panglică, ci pentru a le mulțumi în numele meu și al dâmbovițenilor pentru strădania lor.

În vară v-am prezentat un proiect, o idee, un gând. Mâine veți vedea acele promisiuni îmbrăcate în haina realității! Investiție realizată, locuri de muncă în comunitate, bunăstare socială și economică! ”

(Senator Virgil Guran, președinte PNL Dâmbovița)

Distribuie acest articol Oficial Media
Share