Virgil Guran, PNL: Bursele elevilor și alocația de transport

Virgil Guran, președinte PNL Dâmbovița, a transmis astăzi câteva detalii cu privire la modul în care vor fi alocate bursele elevilor, dar și alocația de transport care va fi suplimentară.

Practic, elevii care se încadrează în criteriile sociale sau medicale, primesc atât bursa socială (în valoare de 200 lei/lună), cât și alocație de transport (în valoare de pana la 450 lei/lună, în funcție de distanță), cât și burse pentru rezultate bune la învățătură.

Declarații pe larg, Virgil Guran, senator PNL Dâmbovița:

“Bursele sociale se acordă în continuare elevilor, plus alocație de transport, care de anul acesta este mult mai mare și se acordă în avans. Am primit și eu sesizări în legătură cu aceste îngrijorări ale părinților și elevilor navetiști. Este o problemă care preocupă multe familii și care face diferența între frecventarea cursurilor și renunțarea la școală. Din datele pe care le am de la Ministerul Educației, toți elevii care învață într-o altă localitate decât cea de domiciliu au asigurat de la bugetul de stat decontul transportului între localitatea de domiciliu și școală, separat/în plus față de bursele sociale sau de bursele acordate pentru performanta școlară.

Deci, elevii care se încadrează în criteriile sociale sau medicale, primesc atât bursa socială (în valoare de 200 lei/lună), cât și alocație de transport (în valoare de pana la 450 lei/lună, în funcție de distanță), cât și burse pentru rezultate bune la învățătură. Alocația aceasta forfetară pentru transport reprezintă bani primiți în avans de la Minister și va înlocui sprijinul actual pentru elevii navetiști. Noul mod de calcul al acestui sprijin pornește de la o bază de 50 de lei pentru primii 3 km, peste care se adaugă 5 lei pentru fiecare kilometru. Până acum, suma maximă decontabila era de 171 de lei.“

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share